Két és fél millió euróba kerül a német focibajnokságok újraindítása

Bundesliga should be suspended next week. Erste Liga Sport Sports jersey 19 professional footballer break GAME season 2019 database DFL DEMOLITION 20 men season break 2020.1 league league game soccer SOCCER PLAYER club jersey club dress club soccer game s
A Bundesligában már múlt hétvégén sem rendeztek mérkőzéseket
Vágólapra másolva!
Csütörtökön újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A koronavírus-járvány következményeként fellépő anyagi nehézségek miatt fizetésének negyedéről lemondott Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az AS című sportnapilap beszámolója szerint a 49 éves szakvezető maga ajánlotta fel járandóságának csökkentését. A lap úgy tudja, hogy Enrique fizetése másfél millió euró volt.

Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A Chelsea német labdarúgója, Antonio Rüdiger fedezi a berlini Charité egyetemi kórház ápolóinak étkezési költségét a következő három hónapban. A londoni klub honlapja szerint a középhátvéd így szeretné megköszönni a városnak a lehetőségeket, amelyeket fiatalkorában kapott. Rüdiger elmondta, húsvét előtt felvette a kapcsolatot a kórházzal, és megkérdezte, mi jelentené a legnagyobb segítséget. Azt a választ kapta, hogy nagyon nehéz megszervezni az ápolószemélyzet ellátását, mivel az étkezde zárva tart, a kórház környékén az összes vendéglő szintén. Rüdiger korábban a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat jótékonysági szervezetének is adományozott pénzt.

A Német Labdarúgó Ligának (DFL) nagyjából 25 ezer koronavírus-tesztre lesz szüksége az első és a másodosztályban a felfüggesztett szezon befejezéséhez, ez pedig körülbelül két és fél millió euróba kerül.

Angliában mindenki ingyenesen nézheti a labdarúgó Premier League mérkőzéseit, amennyiben folytatni tudják a szezont. Oliver Dowden sportügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy "produktív" tárgyalásokat folytatott az ügyben, amely széles körben láthatóvá tenné a zárt kapus mérkőzéseket. Angliában a Sky, a BT és az Amazon műsorszolgáltatók jogosultak az élvonalbeli meccsek közvetítésére, ingyenesen csak a BBC összefoglalói nézhetőek.

A Premier league küzdelmeit is szeretnék befejezni Forrás: DPPI via AFP/Michael Zemanek

Jaume Roures, a La Liga és a Bajnokok Ligája mérkőzéseit közvetítő spanyol Mediapro televízió-társaság vezetője szerint valószínű, hogy a koronavírus-járvány folyamatos fenyegetése miatt legkorábban jövőre rendezhetnek labdarúgómeccseket nézők előtt. Ennél korábban csak akkor mehetnének szurkolók a stadionokba, ha a tervezettnél korábban elkészülne a védőoltás.

– mondta Roures, aki hozzátette, a klubok veszteségei véget fognak vetni az elmúlt évek túlzottan magas átigazolási díjainak.

Fehéroroszországban jövő pénteken rajtol a női labdarúgó-bajnokság, amely november 8-ig tart. Fehéroroszország az egyetlen Európában, ahol a világjárvány ellenére zavartalanul folyik az élvonalbeli férfi futballbajnokság.