Vágólapra másolva!
A holland Robin van Persie egy podcastben mesélte el, hogy gyakorlatilag elzavarta Manchesterből a United élére 2014-ben kinevezett Louis van Gaal.

Van Persie 2012-ben igazolt az Arsenaltól Sir Alex Ferguson csapatába, ahol a skót utolsó idényében bajnokságot nyert, és gólkirály lett. David Moyes rövid manchesteri kitérője után, 2014-ben Van Gaal lett a Manchester United menedzsere.

A két holland közösen szerepelt a brazíliai világbajnokságon, így azt gondolhatnánk, hogy felhőtlen volt a kapcsolatuk, de nem egészen így volt.

Louis van Gaal és Robin Van Persie a Manchester Unitedban Forrás: AFP/Oli Scarff

„Az utolsó szezonomban volt egy beszélgetésem Louis van Gaallal, aki azt mondta, Robin, az útjaink elválnak. Én vagyok az edző, te a játékos, menned kell, lejárt itt az időd. Igen, de volt még érvényes szerződésem, erre csak azt mondta, nem érdekli" – mondta Van Persie.

„Kegyetlen volt. A vége felé éreztem, hogy lesz valami, de ez durva volt. Nem feltétlenül az, amit mondott, hanem ahogyan tette. Érvényes szerződésem volt, a családom boldog volt Angliában, 11 éve voltam akkor ott. Hogyan tovább? A gyerekek iskolába járnak, itt vannak a barátaik, hirtelen ezek futottak át az agyamon. Mondtam, meglátjuk, hogyan tovább, van szerződésem, és boldog vagyok Angliában és a csapatnál is. Felálltam, kezet ráztunk és otthagytam" – mondta a korábbi csatár.

Van Persie elmondta, az utolsó felkészülési időszakban az egymás elleni játékok alkalmával sem kapott szerepet, viszont kapott egy labdát, amivel csinálhatott, amit akart. Végül 2015 nyarán igazolt a török Fenerbahce csapatához.