A Barca labdabirtoklását csak a sajtó misztifikálja túl

fbl Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (L) challenges Real Sociedad's Spanish goalkeeper Alex Remiro during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 7, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona kispadjáról idén januárban menesztett Ernesto Valverde egy interjú során beszélt a katalán csapat taktikájáról és Lionel Messi személyéről, illetve vezérszerepéről is.

"A labdabirtoklás fontos a győzelem szempontjából. De szerintem a sajtó túlmisztifikálja ezt, miközben ez csak egy része a játéknak. Ha agresszív akarsz lenni a labdával, annak kell lenned nélküle is. Az én filozófiám szerint ez arról szól, hogy tiéd legyen a kezdeményezés, és pontosan ez történik, ha az ellenfél nem lesz képes játszani" – fejtette ki Valverde egy baszk csatornának adott interjúban.

Ugyanitt beszélt a klub legnagyobb sztárjáról, a hatszoros aranylabdás Lionel Messiről is.

Gyakran hiszi azt az ember, hogy a pálya széléről ő látja a legjobban a dolgokat, miközben ő a pálya közepén sokkal jobban látja, mint te."

Ernesto Valverde őszintén csodálja Lionel Messit Forrás: NurPhoto via AFP/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Messit gyakra éri a vád, hogy nehéz természete van, és nem könnyű vele együtt dolgozni. Valverde cáfolta ezt az állítást.

Mindig győzni akar, és nagyon elktölezett a játék és a klub iránt is, amit át is tud adni a többieknek, ami mindenkit arra ösztönöz, hogy a legjobbját nyújtsa. Messziről is lenyűgöző őt látni játszani, de közelről még inkább az" – mondta Ernesto Valverde.