Gyorséttermi megoldást talált a dán csapat a zárt kapus nézőkérdésre

fbl Horizontal
Rangers' Columbian forward Alfredo Morelos (L) celebrates after scoring a goal during the first leg of the Europa League third round qualifying match between FC Midtjylland and Rangers FC at MCH Arena in Herning, Denmark, on August 8, 2019. (Photo by Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A dániai első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Szuperliga jelenleg szünetel a globális koronavírus-járvány miatt. Az ottani pontvadászatot 24 forduló után 12 ponttal vezető FC Midtjylland érdekes megoldási javaslattal állt elő a folytatás utáni, esetleg még zárt kapus meccsekkel kapcsolatban.

A klub vezetősége úgy gondolja, hogy reálisan fennáll annak a lehetősége, hogy az idény befejezésére csak zárt kapuk mögött kerülhet sor. Erre az esetre dolgoztak ki egy gyakorlatilag gyorséttermi megoldást, hogy a játékosok is érezzék a szurkolók támogatását a pályán, és a szimpatizánsok se maradjanak kedvenceik nélkül.

A komplexum parkolóját alakítanák át úgy, hogy akár 10-12 ezer autót is el tudjanak helyezni benne, hogy a stadionra felszerelt óriási kivetítőket mindenki láthassa.

A mérkőzés atmoszférája kapcsán tárgyalnának rádióállomásokkal, hogy egy adott frekvencián lehessen mindent hallani.