Vágólapra másolva!
Rio Ferdinand megosztott egy történetet az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóról. A Manchester United legendája elmondta, hogy Sporting Lisszabon elleni edzőmeccsen – amikor kiszúrták a portugált – John O'Shea-nek oxigénpalackra volt szüksége miután megpróbálta tartani a lépést Ronaldóval.

A legenda szerint Cristiano Ronaldót azután igazolta le a Manchester United, hogy az angol csapat 2003 nyarán felkészülési meccset játszott a Sporting Lisszabon otthonában. A találkozón az akkor még csak 18 éves játékos elkápráztatta a manchesteri játékosokat, akik a hazaúton győzködték Sir Alex Fergusont, hogy igazolja le Ronaldót.

Cristiano Ronaldo a United történetének egyik legjobb focistája lett Forrás: AFP/Andre Kosters

Hogy a portugál játékos már akkor is mekkora tehetség volt, azt most a United legendája, Rio Ferdinand támasztotta alá egy újabb szenzációs történettel.

„A Sporting ellen játszottunk, a szünetben pedig

– mondta Ferdinand, aki elárulta, hogy Ronaldo játéka annyira lenyűgözte a United játékosait, hogy meccs után másfél órán keresztül Sir Alex Fegusont keresték, hogy meggyőzzék a tinédzser leigazolásáról.

Azonban erre nem volt szükség, mert amikor elkerült a skót menedzser, addigra a két klub megkötötte az üzletet, a többi pedig ahogy mondani szokás, már történelem.

Ronaldo hat évet töltött Manchesterben, 292 meccsen 118 gólt lőtt és 69 gólpasszt adott. Megnyert minden lehetséges trófeát, 2008-ban pedig elhódította az Aranylabdát.