Megszólalt a Bundesliga vezetője a folytatás kapcsán

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg Sports soccer Bundesliga Group
01 March 2020, Berlin: Football: Bundesliga, 1st FC Union Berlin - VfL Wolfsburg, 24th matchday, An der Alten Försterei stadium. Fans of Union Berlin cheer on their team with scarves and songs. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga ügyvezetője elmondta, hogy az első és másodosztályban lassan mindenhol elkezdődnek az edzések és május elején már folytatódhatnának a küzdelmek.

Az 50 éves sportvezető a globális koronavírus-járvány miatt természetesen csak szigorú intézkedések mellett indítaná be a márciusban leállított pontvadászatokat.

A 2019/2020-as szezonból megmaradt mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendeznék és a májusi kezdés után várhatóan június végéig sikerülne bajnokot avatni.

A nézők nélküli találkozókon nagyjából 240 ember vehetne részt, a csapatok, a szakmai stáb, az orvosi személyzet és a TV közvetítésekért felelő szakemberek. Az egyes játékosok koronavírus-tesztelése az együttesek feladata lenne.

Mindenképpen be szeretnék fejezni az idényt, mert ha ez nem sikerülne, az csak a Bundesligában érintett 18 klubnak összesen 750 millió eurós veszteséget okozna.