Maradonát már a vesztes vb-döntő előtt kiállíthatta volna a játékvezető

WORLD CUP-1990-ARGENTINA-WEST GERMANY Horizontal WORLD CUP FINAL MATCH REFEREE SOCCER PLAYER FOOTBALL YELLOW CARD
Mexican referee Ernesto Codesal Mendez gives a yellow card to Argentinian midfielder Diego Maradona (L) 08 July 1990 in Rome during the World Cup soccer final between Argentina and West Germany. The defending world champions lost 1-0 to West Germany after finishing the game with two men short. AFP PHOTO (Photo by STAFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Az 1990-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét vezető mexikói bíró, Edgardo Codesal 30 évvel a római mérkőzés után is jól emlékszik Diego Maradona viselkedésére.

Codesal eddig sem volt népszerű Argentínában, írja a Magyar Nemzet Online-on megjelent cikk, de a 1010 nevű mexikói rádiónak adott nyilatkozata után sem fogják többen kedvelni. A játékvezető azzal vívta ki az argentinok haragját, hogy az 1990-es római vb-döntőben megadott egy véleményes 11-est a németeknek, amit Andreas Brehme belőtt, eldöntve ezzel a mérkőzést. A meccsen Diego Maradona nem volt élete formájában, és a játékvezető szerint már a pályára sem kellett volna kiengednie.

– nyitott Codesal.

Diego Maradon megúszta egy sárga lappal a rendkívül feszült mérkőzést Forrás: AFP/Staff

"Miközben mentünk ki az alagútban a kezdéshez, olyan útszéli stílusban ócsárolta a Stadio Olimpico jobbára a németeknek szurkoló közönségét, hogy már akkor fel kellett volna mutatnom neki a piros lapot. Persze képzeljék el azt a felháborodást, ami ebben az esetben kirobbant volna. Ezért inkább nyeltem egyet, és megpróbáltam lecsillapítani. De hiába mondtam neki, hogy ez egy világbajnoki döntő, és nem egy barátságos meccs, csak nem nyugodott le. Ő, a világ legjobb futballistája, képtelen volt ezt felfogni" – mondta Codesal, aki elviselhetetlen emberként jellemezte Maradonát.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.