18 évesen otthagyta a Barcelonát, most minden sztárcsapat őt akarja

Horizontal, André Onana, Ajax
André Onana a Barcelona kapusa lehet hamarosan
Vágólapra másolva!
André Onana, az Ajax kameruni kapusa 18 éves volt, amikor önszántából elhagyta az FC Barcelona legendás utánpótlásakadémiáját, a La Masiát. Hat évvel később holland bajnoki címekkel és Bajnokok Ligája-elődöntővel a háta mögött számtalan európai klub ácsingózik utána, köztük a Barcelona is.

„A kapusok flúgosak. Az afrikaiak pedig még flúgosabbak" – ezzel a beidegződéssel számolhat le végképp az Ajax labdarúgója, André Onana. A 24 éves játékost Európa topcsapatai keresik. A Chelsea, a Tottenham és az FC Barcelona talán a három legélénkebb érdeklődő, de újra és újra olvasni a Paris Saint-Germainről is. Nagy összeget az Ajax vezetői sem tennének arra, hogy jó darabig meg tudják tartani... – írja a kameruni Supermanről készült hosszú portré elején a Nemzeti Sport Online szerzője.

André Onana hamarosan akár vissza is térhet Barcelonába Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„André mindig is ambiciózus volt, igazán hitt magában. Ez az önbizalom jó néhány nehézségen átsegítette. Emlékszem, volt olyan meccs, amikor nagyot hibázott lábbal. De képes volt higgadt maradni, túltette magát a hibáján, aztán remekelt a kapuban. E nélkül nagyon nehéz a Barcánál. Különösen egy kapusnak. Különösen egy fekete kapusnak... Amikor Afrikából megérkezel Spanyolországba, akkor háromszor-négyszer jobbnak kell lenned, mint a posztodon játszó helyieknek" – mondta Onanáról kortársa, Alexis Meva, aki hozzá hasonlóan Samuel Eto'o akadémiájáról került a Barcához.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.