Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban jeleztük, Édouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét. Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője komikusnak, zavarosnak nevezte a helyzetet. Véleménye szerint a leállással a csapata óriási hátrányba kerülhet a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem.

Lőw Zsolt, a bajnokságot 12 pontos előnnyel vezető Paris Saint-Germain másodedzője az M1 aktuális csatornának azt mondta: nagyon meglepte a szakmai stábot a hír.

Erről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok."

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője Forrás: AFP/Dominique Faget

A magyar szakember szerint, ha igaz az egyeztetés közben érkezett hír, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek a francia futballra nézve.

„Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt,

– folytatta Lőw, aki szerint a bejelentésnek a Bajnokok Ligájára is komoly hatása lehet.

„Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással.

Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem.

Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet" – vélekedett a már biztos BL-negyeddöntős párizsi csapat másodedzője.

A Paris Saint-Germain negyeddöntős a Bajnokok Ligájában, és komoly esélye lenne a végső győzelemre Forrás: AFP/Sascha Schurmann

Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, "két hétig még úgyis kijárási tilalom van, lett volna még idő egyeztetni".

„Bízom benne, hogy ez nem a végleges megoldás"

– tette hozzá.

A miniszterelnök a bajnokságok beszüntetésére vonatkozó bejelentése mellett azt is közölte, hogy szeptemberig nem rendezhetők ötezer főnél több embert érintő sportesemények.