A Dortmundnak hátrányt jelenthet a Bundesliga zárt kapus folytatása

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain Sports soccer CHAMPIONS LEAGUE Fan STADIUM
18 February 2020, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Football: Champions League, Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain, knockout rounds, last sixteen, first legs. Before the start of the game the Dortmund fans will show a choreography in the Signal Iduna Park that goes over 3 stands and in the middle of the south stand a big BVB logo will appear. Photo: Guido Kirchner/dpa
Vágólapra másolva!
Amennyiben a német labdarúgó-bajnokság idénye a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögötti találkozókkal ér véget, úgy saját stadionja hátrányt jelenthet a Borussia Dortmund számára - fejezte ki aggodalmát a klub.

"Ha hirtelen nem áll mögötted a több mint 80 ezer támogató szurkoló, ebből csak a déli lelátón 25 ezer, az egyértelműen nem előny" - nyilatkozta a klub képviseletében Sebastian Kehl a Sport Bild hetilapnak.
A Signal Iduna Park 81 365 szurkoló befogadására alkalmas, és a sárga-feketék hagyományosan közel telt ház előtt játsszák hazai összecsapásaikat. Pályaválasztóként a Borussia Dortmund szerepel a legjobban a pontvadászatban, saját közönsége előtt egyedüliként veretlen még: kilenc sikere mellett háromszor játszott döntetlent.

A dortmundi közönséget a világ egyik legjobbjának tartják Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner


A Bundesliga 25 játéknap után szakadt félbe a világjárvány miatt, és egyelőre április 30-ig szünetel. Fritz Keller, a német szövetség (DFB) elnöke hétfőn a zárt kapus meccsek szükségességét hangsúlyozta.
"Nyilvánvaló, hogy a nézők nélküli meccsek kezdetben nagyon szokatlanok lesznek a játékosok számára, főleg hazai környezetben" - tette hozzá Kehl.
A tabellán második Dortmund hátránya négy pont a legutóbbi hét kiírásban győztes Bayern München mögött. A hátralevő kilenc fordulóból öt alkalommal hazai pályán lépne pályára a dortmundi együttes, amely fogadná még a többi között az éllovas bajor gárdát, valamint a nagy rivális Schalkét.