Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a török, a szerb és az orosz csapattal került azonos csoportba kedden a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.

Az amszterdami sorsoláson a magyar válogatott a B osztály 3. csoportjába került, a korábbi holland válogatott Rafael van der Vaart a török, a szerb és az orosz válogatottat húzta ki a mieink mellé, így Marco Rossi együttese ezzel a három csapattal találkozik idén ősszel az oda-visszavágós csoportküzdelmek során. A szövetségi kapitány nem tudott nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak a magyar válogatott mellé.

Marco Rossi ennél nehezebb csoportot nem igazán tudott volna elképzelni Fotó: Polyák Attila - Origo

„Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Marco Rossi a sorsolás után. – Ami a sorsolást illeti,

nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond

a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat."

A Nemzetek Ligájából most is ki lehet majd jutni a következő nagy nemzetközi tornára, amely ezúttal a 2022-es világbajnokság lesz. A 12 európai pótselejtezős helyből kettő sorsa ezen sorozat küzdelmein keresztül dől majd el. Ezeket a két legjobb olyan csoportgyőztes fogja megszerezni, amely a hagyományos vb-selejtezőből nem jut ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.