Vágólapra másolva!
A jelenleg az élvonalbeli Paksi FC-ben védő Holczer Ádám szerint a nemzeti ünnep kiváló alkalom arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség felülvizsgálja álláspontját a bajnokság folytatásával kapcsolatban. 

A korábban a Ferencvárosban, valamint több NB II-es csapatban is megfordult rutinos kapus "Az egészség a legfontosabb!" címmel tette közzé videóját a közösségi oldalán. Ebben emlékeztet rá, hogy a koronavírus terjedése miatt az elmúlt napokban, hetekben "Európa-szerte háttérbe szorult a sport, ezen belül a labdarúgás is". Miközben Magyarországon egy nap alatt tíz új beteget regisztráltak, Európában pedig ezres nagyságrendű volt ez a szám, és az UEFA 55 tagországa közül 50-ben már szünetelnek a bajnokságok, addig "nekünk mégis pályára kellett lépnünk a tegnapi nap folyamán, ami a vírus megfékezése szempontjából nem egy felelős döntés".

Holczer hangsúlyozza, hogy profi játékosként is felelősséggel tartoznak családtagjaik, szeretteik egészségéért, ami "sokkal fontosabb, mint a futball".

"Ezért arra kérném önöket, hogy történelmünk nagy napján hozzanak felelős döntést, szüntessék be a jelenleg zajló magyar labdarúgó-bajnokságot" – mondja ki egyértelműen, hozzátéve, hogy számos sporttársa is hasonlóan gondolkodik ebben a kérdésben.