Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Real Madrid elengedheti csapatkapitányát

Real Madrid, Sergio Ramos
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos kicks a penalty and scores during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Club Deportivo Leganes SAD at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 30, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy 2021-től nem Sergio Ramos lesz a Real Madrid csapatkapitánya, ugyanis távozhat a klubtól.

A spanyol Marca úgy tudja, hogy a világ- és Európa-bajnok védő szeretné, ha a Real két évvel meghosszabbítaná 2021-ben lejáró szerződését, a klub azonban egyelőre visszakozik ettől, így a tárgyalások megrekedtek.

Ramos márciusban 34 éves lesz, azaz a kontraktus végén már 35, ezért a Madrid érthetően óvatos a csapatkapitány szerződésének megújításával. A Marca információi szerint nem zárkózik el teljesen a klub, de a vezetőség először szeretné látni, milyen teljesítményt nyújt Ramos a következő idényben, addig viszont nem az ő megtartása a fő cél.

Lehet, hogy már csak a következő szezonban láthatjuk Ramost Real-mezben Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Ramos többször is kijelentette, hogy a Realból szeretne visszavonulni, a királyiaknak azonban arra is figyelniük kell, hogy ne szegjék meg az UEFA pénzügyi fair play szabályát, azaz mindig legyen egyensúlyban a bevétel és a kiadás. Ha megszabadulnának Ramos évi 14 millió dolláros fizetésétől, akkor könnyebb helyzetbe kerülnének.

A Real eddig sem csinált ügyet abból, hogy elengedje aktuális csapatkapitányát. Fernando Hierro 35 évesen távozott, Raúl 33 volt, amikor átigazolt a Schalkéhoz (igaz, utolsó évében már nem volt kezdő), Iker Casillas pedig épphogy betöltötte a 34-et, amikor a Portóhoz szerződött.

Mindent egy helyen az Eb-ről