Három hónapon belül másodszor rúgták ki az olasz focicsapat edzőjét

504225347 Horizontal PORTRAIT
Chievo's Italian coach Eugenio Corini looks on before the Italian Serie A football match SSC Napoli vs AC Chievo Verona in San Paolo Stadium on September 14, 2014 in Naples. Chievo won 0-1. AFP PHOTO/CARLO HERMANN / AFP PHOTO / CARLO HERMANN
Vágólapra másolva!
Három hónapon belül másodszor menesztették Eugenio Corini vezetőedzőt a Brescia labdarúgócsapatának kispadjáról.

A 49 éves tréner munkáját - aki tavaly az élvonalba vezette a gárdát - először november elején köszönte meg a lombardiai klub, és helyére a játékosként 2006-ban világbajnok Fabio Grosso érkezett. Az ő irányításával azonban a csapat három mérkőzésen gólt sem tudott szerezni, ezért a vezetőség december elején ismét Corini szerződtetése mellett döntött. A régi-új szakember vezetésével aztán a Brescia kilenc mérkőzés után tudott meccset nyerni a Serie A-ban.

Eugenio Corini megint távozott Forrás: AFP/Carlo Hermann

Az utolsó előtti helyen álló egyesület szombaton közölte, hogy Corini teljes mértékben élvezi az elnökség bizalmát, ám szerdán bejelentette, hogy megválik az edzőtől, mivel az utóbbi hét mérkőzésén a csapat ötször kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott.

A Brescia az uruguayi Diego Lopezt nevezte ki utódjául. A 45 éves szakember korábban a Cagliari, a Bologna, a Palermo és a Penarol együttesét irányította.