Vágólapra másolva!
A Real Sociedad 2-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A két legnagyobb baszk csapat mérkőzésén a győztes gólt a Real Madrid ellen csütörtökön két gólt szerző Alexander Isak szerezte.

Mindkét baszk csapat, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao is hatalmas dolgot vitt véghez csütörtökön. Előbbi a Real Madridot, utóbbi a Barcelonát ejtette ki a Spanyol Kupából. Éppen ezért a két rivális egyaránt tartalékosabb kezdőcsapattal állt ki a 178. egymás elleni összecsapásukra.

A hazaiaknál sérülés miatt kimaradt a keretből Martin Ödegaard, a Real Madrid ellen 19 évesen két gólt és egy gólpasszt jegyző Alexander Isak pedig csak a kispadon kapott helyet. Szintén nem került be a vendégek kezdőjébe a Barcelona ellen megsérült Raúl García, és a katalánok elleni győztes gólt szerző Inaki Williams.

Alexander Isak győztes gólt lőtt az ősi rivális Athletic Bilbao ellen Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az első félidőben a Sociedad nem tudott mit kezdeni a Bilbao masszív védekezésével, így az 0-0-lal ért véget.

A második félidő 55. percében beállt Isak és Williams is, ami alapjában véve változtatta meg a mérkőzés alakulását.

A 65. percben Isak nagyszerűen tette középre a labdát Portunak, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A 71. percben egy ellentámadásból Williams húzott el szélsebesen a Sociedad védői mellett, majd egy pontos lövéssel kiegyenlített.

A Bilbao azt hitte, hogy ezzel ponttal fog távozni az Estadio Anoetából - tévedett. A 83. percben jött a szenzációs formában lévő Isak, aki közelről elsőre még hibázott, másodszorra már gólt szerzett.

A Real Sociedad 2-1-re legyőzte legnagyobb riválisát, és feljött a bajnokság 6. helyére.

A 89. percben Iker Muniain brutális szabálytalanságot követett el Mikel Oyarzaballal szemben, amiért kiállították a vendégcsapat egyik legtechnikásabb játékosát.

La Liga, 23. forduló:
Real Sociedad-Athletic Bilbao 2-1 (0-0)
korábban:
Espanyol-Real Mallorca 1-0 (0-0)
később:
Osasuna-Real Madrid 16.00
Celta Vigo-Sevilla 18.30
Real Betis-FC Barcelona 21.00
szombaton játszották:
Atlético Madrid-Granada 1-0 (1-0)
Valladolid-Villarreal 1-1 (1-0)
Getafe-Valencia 3-0 (0-0)
Levante-Leganés 2-0 (2-0)
pénteken játszották:
Alavés-Eibar 2-1 (0-0)