Visszatér a Fradiba a közönségkedvenc brazil támadó

Az új szerzemény, Somalia és Orosz Pál, az FTC zrt. vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában bajnoki címvédő Ferencvárosi Torna Club a hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette a klub korábbi játékosát, Wergiton de Rosário Calmont, azaz Somáliát. A brazil játékos a Fradi negyedik téli szerzeménye Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lodico után.

Somália először 2011-ben érkezett a Ferencvároshoz hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt a Fradiban, majd egy évvel később végleg a klub játékosa lett. Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, 21 góllal és nyolc gólpasszal segítette a csapatot.

A brazil támadó bajnokságot, Magyar Kupát és Magyar Szuperkupát is nyert a Ferencvárossal.

Az új szerzemény, Somália és Orosz Pál, az FTC zrt. vezérigazgatója Forrás: Origo

Somália remek játékára a Ligue 1-ben is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott. Franciaországban olyan játékosokkal léphetett pályára, mint a Sevilla korábbi, és a Monaco jelenlegi csatára Wissam Ben Yedder, vagy a 64-szeres svéd válogatott Ola Toivonen, illetve az egyik legtehetségesebb francia kapus, Alban Lafont.

A Toulouse-nál is akadtak gyönyörű megmozdulásai, mint például a Guingamp ellen lőtt egyenlítő gólja.

2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly ötödik lett a bajnokságban. Másfél ott töltött év után döntött úgy, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz.