Egy harmadosztályú csapat ellen is szenvedett a Barca

Horizontal FOOTBALL BUST CLENCHED FIST JOY PROFILE
(FILES) In this file photo taken on September 24, 2019 Barcelona's French forward Antoine Griezmann celebrates after scoring the first goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Villarreal CF at the Camp Nou stadium in Barcelona. - Even for the heavyweights of world football, raising vast sums of cash to fund transfers can be tricky. That's where Jason Traub's firm 23 Capital comes in. The company is operating at a rarefied level -- it is reported to have helped finance the deals that took France's World Cup-winning striker Antoine Griezmann from Atletico Madrid to Barcelona last year and Atletico Madrid's purchase of Joao Felix from Benfica. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé kerülésért rendeztek meccseket. A tavalyi döntős FC Barcelona sokáig kiesésre állt a harmadosztályú UD Ibiza-Eivissa otthonában, a találkozó hajrájában azonban a francia világbajnok Antoine Griezmann duplázni tudott, így Quique Setién csapata bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az Ernesto Valverde helyére kinevezett Quique Setiénnek papíron könnyű dolga volt, hiszen csapata a harmadosztály harmadik helyén álló UD Ibiza-Eivissa együtteséhez látogatott. A Barca új mestere biztos volt a győzelemben, így a szezon legfiatalabb átlagéletkorú csapatát – 25 év és 22 nap – küldte pályára, a hatszoros aranylabdás Lionel Messit nem is nevezte a keretbe, míg az alapcsapatból csak Frenkie De Jong, Sergi Roberto és Antoine Griezmann volt ott a kezdőben.

A Barca felforgatott csapattal lépett pályára Ibizán Forrás: OptaJosé/Twitter

Az ibizai csapat egyáltalán nem játszott megilletődötten, és már a 9. percben megszerezte a vezetést a sztárcsapat ellen. Perez Mateo balról belőtt labdájára Pep Caballe érkezett, és 13 méterről a bal alsó sarokba gurított.

Nyolc perccel később Rodado kis híján növelte a harmadosztályú csapat előnyét, de a lövése előtt lökte Lenglet-t, így a játékvezető nem adta meg a találatot. A folytatásban a Barca irányította a meccset, 80%-ban birtokolta a labdát, de kapura tartó lövése egyáltalán nem volt az első félidőben. Ellenben a hazaiak a 39. percben majdnem belőtték a második góljukat, de Rai ötméteres kapáslövése a kapufán csattant, míg a kipattanóra érkező Rodado a kivetődő Netóba lőtte az ismétlést.

A Barca edzője nagy meglepetésre nem cserélt a félidőben,

igaz, az 59. percben már pályára küldte Jordi Albát, hogy felpörgesse csapata szélsőjátékát.

A 17 éves Ansu Fatinak kellett volna pótolnia Lionel Messit Forrás: AFP/Jaime Reina

Az első barcelonai lövése a 62. percig kellett várni. Griezmann védők mögé benyesett labdáját Ansu Fati lőtte el az ötös sarkáról, de a Bissau-Guineában született támadó csúnyán célt tévesztett. Öt perccel később már védenie is kellett az ibizai csapat kapusának. A horvát Ivan Raktic kísérletezett 21 méterről, de German Parreno jól helyezkedett, és könnyedén fogta a labdát.

A 72. percben gyönyörű góllal egyenlített a Barca.

A holland válogatott Frenkie De Jong egy testcsellel tisztára játszott magát a térfél közepén, megindult a kapu felé, majd gyönyörű labdát tálalt Griezmann elé, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a ziccert.

Ezt követően már érződött a hazai játékosokon, hogy elfáradtak, és csak idők kérdése volt, hogy a katalánok mikor tudják megszerezni a következő gólt. A ráadásban Grima lökte el Ansu Fatit a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 95. percben a Barca megmenekült a szégyentől.

Jordi Alba indítása után Griezmann került helyzetbe, és 10 méterről a kapus lábai között a hálóba lőtt.

A Barca ezzel bejutott a Király-kupa nyolcaddöntőjébe, Quique Setién pedig a második meccsét is megnyerte a csapat kispadján.

Spanyol Király-kupa, a legjobb 16 közé kerülésért:
UD Ibiza-Eivissa – FC Barcelona 1-2 (1-0)
Gólszerző: Caballe (9.), ill. Griezmann (72., 90+5.)