Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros profi szerződést kötött a gólerős fiatal védővel, Csontos Dominikkal. A felnőttek között az őszi idényben bemutatkozó 17 éves futballista is csatlakozott Szergej Rebrov csapatához.

Az élete első profi szerződését hétfőn aláíró Csontos Dominik nevét 2019. október 30-án ismerhették meg az FTC szurkolói, miután az akkor még csupán 16 éves védő csereként beállva fél órát játszott a BKV Előre vendégeként 3-1-re megnyert idegenbeli kupamérkőzésen – írja a Fradi.hu.

Csontos alig három héttel később az élvonalban is debütált, hiszen Szergej Rebrov a debreceni, 6-1-es győzelem alkalmával is becserélte.

Csontos Dominik élete első profi szerződését írta alá Forrás: fradi.hu

A fiatal hátvéd a Főnix Gold FC színeiben kezdett el futballozni. Székesfehérvárról érkezett a Fradiba 2015 nyarán, eleinte a középpályán szerepelt. Első szezonjában rögvest három gólt szerzett U14-es és U15-ös csapatainkban pályára lépve.

A következő idényben az U15-ös gárdát erősítette, 26 meccsen ötször volt eredményes. A 2017/2018-as kiírás nagyját U16-os csapatban teljesítette, ekkor már védőként játszva négyszer talált be, közben két meccsen az U17-es csapatban is megkapta a lehetőséget. A 2018/2019-es évadot teljes egészében ennél a korosztálynál töltötte, újabb hat gólt szerzett.

A jelenleg is zajló idényben U19-es csapat tréningjei mellett többször részt vett az NB I-es együttes edzésein is, az utánpótlás-bajnokságban 14 mérkőzésen egy gólt ért el. Amellett, hogy a hazai kupasorozatban és az NB I-ben is bemutatkozott, további két alkalommal a kispadra is leülhetett az MK-ban.