Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Los Angeles FC gólkirályával, a mexikói Carlos Velával pótolná a héten megműtött Luis Suárezt, aki az idei szezonban már aligha lép pályára.

Vasárnap műtötték Luis Suárezt, akinek a jobb térdével voltak problémái. Az artroszkópos operáció jól sikerült, ugyanakkor a teljes felépülése várhatóan négy hónapig tart majd. Az uruguayi támadó rehabilitációja a tervek szerint négy hónapot vesz igénybe, így előfordulhat, hogy a teljes tavaszi szezont ki kell hagynia.

Luis Suárez elvesztése óriási érvágás a katalánoknak Forrás: Squawka Football/Twitter

Suárez kiesésével a Barcának mindenképpen csatárt kell igazolnia, mert Lionel Messin és Antoine Griezmannon kívül már csak két támadója maradt: a jelenleg is sérüléssel küszködő Ousmane Dembélé – aki idén csak négy bajnokin lépett pályára – és a 17 éves Ansu Fati, aki hatalmas tehetség, de nyilván nem elvárható tőle, hogy szállítsa Suárez góltermését.

A katalán klub egyik kiszemeltje az Internazionale támadója, Lautaro Martínez. Az argentin csatár az idei szezonban 24 meccsen 15 gólt lőtt. A távozása azonban elég valószínűtlen, ugyanis csapata hosszú évek után újra bajnoki címért harcol, a kivásárlási ára pedig 110 millió euró.

Carlos Vela az MLS legjobb játékosa Forrás: AFP/2019 Getty Images/Harry How

A B-opció a Los Angeles FC gólkirálya, Carlos Vela. A mexikói támadó neve nem először merül fel Barcelonában. Már akkor is le akarták igazolni, amikor a Real Sociedadban ontotta a gólokat, és tavaly télen is megkeresték, akkor egy hajszál választotta el attól, hogy a katalán csapatba igazoljon.

„Nagyon közel voltam. Második hónapja tartott a szünet, szürcsöltem a koktélomat, amikor

És azt is mondtam, hogy másnap elkezdek edzeni, adjanak két hetet, hogy formába lendüljek. Ha az FC Barcelona vagy a Real Madrid hív, nem mondhatsz nemet. Ha csak rajtam múlt volna, biztos, hogy élek a lehetőséggel" – nyilatkozta korábban a mexikói támadó egy podcast-műsorban.

Barcelonában végül úgy döntöttek, hogy Vela helyett Kevin-Prince Boatenget veszik kölcsön az olasz Sassuolótól, de a ghánai válogatott támadó csak négy meccsen lépett pályára, és egy gólt sem lőtt.

Vela megszerzése azért is lenne kézenfekvő, mert a mexikói támadó 2011 és 2014 között a Real Sociedadban együtt futballozott a Barcelona világbajnok támadójával, Antoine Griezmannal. Három szezon alatt 86 gólt hoztak össze és bejutatták a baszk csapatot a Bajnokok Ligájába. Ráadásul Griezmannra nagyon sokan mondják, hogy nem illik bele a Barca játékrendszerébe, viszont ha megkapná maga mellé korábbi játszótársát, könnyen lehet, hogy a teljesítménye is rohamosan feljavulna.

Carlos Vela és Antoine Griezmann a La Liga egyik legveszélyesebb párosa volt Forrás: AFP/Ander Gillenea

A 30 éves Carlos Vela az MLS idei szezonjában 36 meccsen 38 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott, megválasztották az idény legjobbjának és gólkirály lett - Zlatan Ibrahimovicot megelőzve.

A transfermarkt 15 millió euróra taksálja az értékét, de mivel az átigazolási piacon Neymar 2017-es Párizsba igazolása óta elszabadultak az összegek, így nem lenne meglepő, ha a Barcának minimum a dupláját, de inkább a tripláját kéne kifizetnie a mexikói támadóért.