Győzött, de kiesett a Manchester United a City otthonában

fbl Horizontal
Manchester United's Serbian midfielder Nemanja Matic celebrates scoring the opening goal during the English League Cup semi-final second leg football match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on January 29, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United ugyan idegenben 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, de 3-2-es összesítéssel így is a bajnoki címvédő hazai csapat jutott be a március 1-i döntőbe, ahol az Aston Villa lesz az ellenfele.

Az Old Traffordon 3-1-re megnyert első felvonás kényelmes előnyt biztosított a Manchester Citynek, amelyik ennek ellenére meglehetősen erős összeállításban kezdte a mérkőzést:

Lehetőségeihez képest (Marcus Rashford, Paul Pogba, Marcos Rojo, Scott McTominay és Timothy Fosu-Mensah is sérült) Ole Gunnar Solskjaer is erős kezdőtt rakott fel a pályára:

A várakozásoknak és a két csapat aktuális formájának megfelelően (a City 51 ponttal második, míg a United 34-nel az ötödik a bajnokságban) a hazai csapat irányította a mérkőzést, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg, miután Nemanja Matic remekül talált el egy elé kerülő labdát a 35. percben.

A Jesse Lingard által kiosztott dupla kötény, ami megelőzte a gólt eredményező szabadrúgást, szintén nem volt csúnya:

Tény azonban, hogy az első félidőt ennek ellenére is a City uralta, és, ha Raheem Sterling gólját nem érvénytelenítik les miatt, akkor ez az eredményben is megmutatkozott volna.

A második félidőre Solskjaer lecserélte a szezon egyik felfedezettjét, az ezen az estén szinte észrevehetetlen Mason Greenwoodot, akinek a helyére Daniel James állt be. A 76. percben Matic közel került hozzá, hogy pozitívból negatív hős legyen: a City térfelén meglökte a mellette meginduló Gündogant, a játékvezető pedig sárgát adott a mozdulatért, és, miután a szerbnek már volt egy ilyen lapja, mehetett az öltözőbe.

A két manchesteri csapat párharcában ez volt sorozatban a negyedik mérkőzés, amit az adott párosításban a vendégek nyertek meg.

Eredmény, Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Manchester City–Manchester United 0-1 (0-1)
gólszerző: N. Matic 35.
piros lap: N. Matic 76.
továbbjutott a Manchester City 3-2-es összesítéssel. A City ellenfele az Aston Villa lesz a március 1-i döntőben a londoni Wembley Stadionban.