Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic a GQ Italiának adott interjúban elmondta, hogy visszatér Olaszországba.

A 38 éves svéd támadó az idei szezonban 30 meccsen 30 gólt szerzett, mellette 7 gólpasszt is adott. A szerződése azonban december 31-én lejár, és mivel még mindig a világ egyik legjobb játékosa, visszatér Európába, a legmagasabb szintre.

Ibrát az utóbbi hónapokban rengeteg sztárcsapattal szóba hozták, mostanra azonban úgy tűnik, hogy a Serie A-ban szereplő Napoli és a szebb napokat is megélt AC Milan a két legkitartóbb kérője.

– mondta a GQ Italiának Zlatan Ibrahimovic, akinek a szavaiból arra lehet következtetni, hogy az AC Milan játékosa lesz.

Zlatan Ibrahimovic nagy valószínűséggel az AC Milan játékosa lesz Forrás: AFP/Francisco Leong

A vörös-feketék évek óta szenvednek a Serie A-ban, jelenleg is csak a 11. helyen állnak, és húsz pontra vannak lemaradva az első helyen álló városi rivális Internazionalétól.

„Ez az egyetlen módja, hogy megtaláljam a motivációt, hogy újra meglephessem az embereket. Ez azonban nemcsak arról szól, hogy választok egy csapatot, más dolgoknak is stimmelniük kell, például a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom" – tette hozzá a svéd szupersztár.

Persze a Napoli is szóba jöhet, mert a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis elmondta, hogy szeretné a csapatához Ibrahimovicot.

„Szeretném, ha a Napoli színeiben futballozna.

Ez több mint egy javaslat, ez az egész csak rajta múlik" - mondta a Napoli elnöke, aki hónapokkal ezelőtt már jelezte a svéd sztárnak, hogy tárt karokkal várják Nápolyban.

Carlo Ancelotti csapata nyolc meccs óta nem tud nyerni, jól jönne Ibrahimovic segítsége Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Napoli edzője, Carlo Ancelotti is vette a lapot, aki a Verona elleni győztes meccs után azt mondta: „ma este felhívom, és megmondom neki, hogy várjuk szeretettel" - viccelődött az olasz edző, aki 2012/13-as szezonban a Paris Saint-Germainnél dolgozott együtt Ibrahimoviccsal.