Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A játékosként világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira lehet az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami FC vezetőedzője. David Beckham csapatának nem lesz könnyű dolga, mivel az Arsenal-legenda jelenleg a Nice csapatát irányítja, és 2021 nyaráig szól a szerződése.

Az Inter Miami FC a 2020-as szezonra indulási jogot kapott az MLS-ben, így már gőzerővel dolgoznak a klubnál, hogy a lehető legerősebb kerettel és szakmai stábbal vágjanak neki a szezonnak. Erre a feladatra pedig az ESPN értesülése szerint Patrick Vieirát szemelte ki Beckham.

Patrick Vieira lehet az Inter Miami vezetőedzője Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

A klub már számos játékos megszerzett a franchise során, ám edzője még nincs a csapatnak, ezt az űrt tölthetné be a korábbi világklasszis labdarúgó. A lap információja szerint Beckham először Carlo Ancelottit szerette volna Miamiba csábítani – akivel kiváló viszont ápol –, de a Napolitól elbocsájtott olasz inkább az Everton ajánlatát fogadta el.

Patrick Vieirára viszont elérhetőbb célpontként tekintenek a klubnál, annak ellenére, hogy 2021 nyaráig érvényes szerződés köti a francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Nice együtteséhez. Ám a Miaiminál reménykednek benne, hogy meg tudnak állapodni a Vieira klubjával is.

Vieira egyébként esélyes volt az Arsenal kispadjára is, de végül egykori csapata nem őt, hanem játékosként ugyancsak az Ágyúsokat is erősítő Mikel Artetát nevezte ki.

Mindent egy helyen az Eb-ről