Lehetetlen helyzetből jutott döntőbe az U17-es vb házigazdája – videó

Kétgólos hátrányt dolgozott le a házigazda Brazília az U17-es világbajnokság elődöntőjében
Vágólapra másolva!
Brazília-Mexikó mérkőzés dönt az U17-es világbajnoki cím sorsáról, miután mindkét csapat kiejtette európai ellenfelét az elődöntőben. Brazília kétgólos hátrányt dolgozott le Franciaország ellen, Mexikó pedig a büntetőpárbajt fordította meg az Európa-bajnok Hollandia ellen.

Borzalmasan kezdődött a házigazda Brazíliának az elődöntő csütörtök este az U17-es labdarúgó-világbajnokságon. A franciák Kalimuendo és Mbuku góljaival már a 13. percben 2-0-ra vezettek. A brazilok a második félidőben összeszedték magukat, és megfordították a mérkőzést.

A 3-2-es győzelemhez vezető második góljuk előtti támadásban azonban nagy kérdés, hogy a 76. percben a brazil szélső beadása pillanatában nem hagyta-e el a játékteret a labda.

A másik elődöntőben hiába vezetett az U17-es Európa-bajnok Hollandia a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban is Mexikó ellen, mégsem tudott bejutni a döntőbe. A hollandok a 28. percben egy VAR által érvénytelenített gólt is szereztek, majd a 39. percben közvetlen közelről hibáztak. Az első – szabályos – gólt is a hollandok szerezték. A 74. percben Regeer négy méterről passzolt a kapuba.

A hollandok öröme nem tartott sokáig, Mexikó a 79. percben egyenlített. Mivel az U17-es világbajnokságon nincs hosszabbítás, ezért egyből a büntetőpárbaj következett. Itt Hollandia két értékesített tizenegyessel kezdett, azonban utána már csak négyből egyet tudtak belőni. Szemben Mexikóval, mely végül a 6. sorozatban Guzmán higgadtságának köszönhetően kiharcolta a döntőbe jutást.

U17-es labdarúgó-világbajnokság, 2019, Brazília, elődöntő
Mexikó-Hollandia 1-1 tizenegyesekkel: 4-3
gól: Álvarez 79., ill. Regeer 74.
Brazília-Franciaország 3-2
gól: Kaio 62., Veron 78., Lázaro 89., ill. Kalimuendo 7., Mbuku 13.

A döntőre november 17-én, vasárnap 23:00-tól kerül sor. Az idei U17-es világbajnokságon a magyar válogatott is részt vett, és egy ponttal, valamint hat rúgott góllal a csoportkörben búcsúzott.