Tíz másodpercen belül két játékost állítottak ki az Ajaxból - videó

fbl Horizontal
Ajax's players react after Ajax's Dutch defender Joel Veltman (C) is shown a red card by Italian referee Gianluca Rocchi during the UEFA Champion's League Group H football match between Chelsea and Ajax at Stamford Bridge in London on November 5, 2019. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este a Bajnokok Ligája H csoportjában a Chelsea hazai pályán háromgólos hátrányt dolgozott le az előző szezonban elődöntős Ajax ellen a Stamford Bridge-en. Az év mérkőzésén nem akármilyen jelenet játszódott le a 68. percben. Tíz másodpercen belül két Ajax-játékos is megkapta a második sárga lapját, ami döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét.

Az Ajax az 55. percben már 4-1-re vezetett, de a házigazda Chelsea nem adta fel, Azpilicueta góljával szépített, majd Jorginho tizenegyesével már egygólosra csökkentette a hátrányát. Az olasz válogatott játékos gólját nem mindennapi körülmények előzték meg. Előbb a sárga lapos Daley Blind kaszálta el Tammy Abrahamet, azonban a játékvezető előnyszabályt ítélt. A labda így Callum Hudson-Odoi elé került, akinek a lövésébe a szintén sárga lapos Joel Veltman kézzel belekapott, így a játékvezető tizenegyest ítélt, az Ajax két szabálytalankodó védőjét pedig kiállította. A Chelsea végül kettős emberelőnyben egyenlített, és közel állt ahhoz, hogy megnyerje a meccset.