A legfontosabb térkép a Puskás Aréna nyitómeccse kapcsán

Budapest, 2019. november 14. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 27-én. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én. MTI/KKBK
Vágólapra másolva!
Egy könnyen értelmezhető térképen tette közzé a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) a péntek délutáni, esti időszakra, a Puskás Aréna környékére vonatkozó legfontosabb forgalmi korlátozásokat. Bár maga a mérkőzés csak 19:00-kor kezdődik, a megnyitóünnepség már 17:30-kor kezdetét veszi. A szervezők azt javasolják, hogy tömegközlekedéssel közelítsék meg a stadiont - ha lehet, akkor kötött pályán.

Ahogyan arról a csütörtöki nap folyamán már beszámoltunk, a Magyar Rendőrség, az MLSZ és a BKK csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten. A sajtótájékoztatón elhangzottakhoz kiegészítve most csatolunk egy térképet a stadion környékét érintő legfontosabb forgalmi változásokról.

A péntek délutáni forgalmi rend, rajta a kapuknak a betűivel Forrás: BKK

Arról, hogy mit jelent 65 ezer embert kezelni, Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének szavai a legárulkodóbbak: a rendezvényre "megyeszékhelynyi" embert várnak, ha például a stadiont településnek tekintenék, a látogatószámot pedig lakosságszámnak, akkor az aréna megelőzné Tatabányát, Zalaegerszeget, Kaposvárt vagy Sopront.

A Magyarország-Uruguay mérkőzés péntek este 19:00-kor kezdődik.