Tizenegy évre kitiltotta saját vezérszurkolóját az olasz focicsapat

Juventus v Hellas Verona - Serie A fans Juventus FC v hellas verona Juventus FC-verona juve juventus bianconeri Hellas Verona gialloblu Verona Allianz Stadium Torino Turin serie a italia Italy football game campionato FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE uefa champi
Fans of Hellas Verona during the Serie A football match between Juventus FC and Hellas Verona FC at Allianz Stadium on September 21, 2019 in Turin, Italy. Juventus won 2-1 over Verona. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A hétvégi Brescia elleni bajnokiján történt rasszista incidens után példás büntetést osztott ki a Hellas Verona saját vezérszurkolójára, és az olasz szövetség sem maradt tétlen.

A veronai klub nem kevesebb mint tizenegy évre, 2030. június 30-ig kitiltotta a klub hazai mérkőzéseiről a csapat vezérszurkolóját, Luca Castellinit, őt téve felelőssé a Mario Balotelli ellen irányuló rasszista támadásokért, melyek miatt az olasz válogatott csatár levonult a pályáról, a játékvezető pedig egy időre félbe is szakította a találkozót.

Miután az eset a mérkőzés jegyzőkönyvébe is bekerült, az olasz szövetség is lépett, és egy mérkőzésre bezáratta a Marc'Antonio Bentegodi Stadion "keleti erkélynek" nevezett ultraszektorát.