Vágólapra másolva!
Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője az Espanyol elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy csapata walesi sztárja, Gareth Bale továbbra sincs játékra kész állapotban.

Zidane a nyári átigazolási időszakban egy percig sem titkolta, hogy nincs szüksége Bale-re, azonban a walesi játékost nem tudta eladni a Real Madrid, ő pedig keményen dolgozott, és visszaszerezte a helyét a kezdőcsapatban. A 30 éves támadó remekül kezdte a szezont. Hét meccsen két gólt lőtt és két gólpasszt is adott, azonban az októberi horvátok elleni Eb-selejtezőn izomsérülést szenvedett, azóta nem lépett pályára a Real Madridban.

Gareth Bale remekül kezdte a szezont Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Juan Carlos Rojas

Ugyanez a helyzet a kolumbiai James Rodríguezzel is, aki október közepe óta nem lépett pályára a madridi csapatban.

„Nem állítom, hogy sérültek, de nincsenek olyan állapotban, hogy játszhassanak. Elutaznak majd a válogatottjukhoz, ahol lesz öt-hat napjuk. Meglátjuk, hogy készen állnak-e futballozni a válogatottban" – nyilatkozta a Zidane. - Már mozogtak a pályán, de még nem edzettek a csapattal, ha pedig nem edzel a csapattal, nem fogsz játszani a hétvégén. Az ő döntésük, hogy velünk edzenek vagy sem, de úgy tűnik, még kell nekik némi idő, hogy ezt tegyék" – tette hozzá a Real trénere.

A walesi csapat november 15-én még Azerbajdzsánban lép pályára Eb-selejtezőn, miközben Marco Rossi válogatottja az új Puskás Ferenc Stadiont avatja majd Uruguay ellen.

Gareth Bale a walesi válogatott legnagyobb sztárja Forrás: AFP/Geoff Caddick

November 19-én pedig Cardiffban vendégszerepel a magyar válogatott a sorsdöntő Eb-selejtezőn.

A walesi csapat két győzelem esetén kijuthat az Európa-bajnokságra, de a többi eredményre is figyelnie kell. A magyar válogatott egy cardiffi siker esetén kijut a 2020-as Európa-bajnokágra, de a többi eredmény függvényében Wales is a kijutásért küzdhet november 19-én.