Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay-t fogadja az új Puskás Ferenc Stadion nyitómérkőzésén, jövő kedden pedig sorsdöntő meccset játszik Cardiffban, az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulójában. Jó hír Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy a horvátok és walesiek ellen győztes gólt lövő Pátkai Máté felépült sérüléséből, így készen áll rá, hogy csupaszív játékával ismét segítse a magyar csapatot. Nem bánnánk, ha ezúttal is felvenné a góllövő cipőjét.

A 22-szeres válogatott középpályás szeptemberben megsérült, ezért ki kellett hagynia horvátok elleni idegenbeli és az azeriek elleni hazai meccset. November elején visszatért, Zalaegerszegen már 31 percet kapott, múlt hétvégén pedig végigjátszotta a Kaposvár elleni a bajnokit.

A 31 éves középpályás a székesfehérvári klub honlapjának mesélt arról, hogy gyerekként támadóként kezdte, később vált középpályássá.

– kezdte Pátkai Máté, aki 350 NB I-es mérkőzésen 50 gólt lőtt és 34 gólpasszt adott. – Egy középpályás mindig elmondja, hogy nem az az elsődleges feladata, hogy gólt szerezzen, de szerintem elvárható egy támadásokat segítő középpályástól, hogy lőjön évente négy-öt gólt."

Pátkai Máté Wales ellen lőtt gólja a mai napig felejthetetlen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pátkai Máté megalkuvást nem tűrő játékára óriási szükség lesz a keddi cardiffi mérkőzésen.

„A hátrányom, hogy az alkatom nem a legideálisabb, de talán ez az előnyöm is, mert ezt a küzdeni akarással ellensúlyoznom kell. Ha ez nem lenne meg, akkor valószínűleg nem az első osztályban futballoznék

– folytatta a MOL Fehérvár FC játékosa, aki nem gondolja hősnek magát a horvátok és a walesiek ellen lőtt góljai miatt. - Magyarországon a válogatott sokkal inkább előtérben van, mint a klubfoci. Nyilván ezért is kapták fel, amiért a válogatottban sikerült két gólt szereznem. És persze azért, hogy 2016-ban 44 év után újra kijutottunk az Európa-bajnokságra, ezért egyre több embert kezdett érdekelni a magyar válogatott."

Pátkai nem volt ott a 2016-os Európa-bajnokságon, de jövő nyáron szeretne az Eb-re utazó csapat tagja lenni.

„Minden játékos ott akart lenni, sokan ajánlgatták is magukat az akkori szövetségi kapitánynak, de én nem az a fajta ember vagyok.

Most itt a lehetőség, hogy megint kijussunk, és akkor hátha én is szerepelhetek. Talán ez a legfontosabb cél, amit szeretnék elérni."