Vágólapra másolva!
Marc-André ter Stegen, az FC Barcelona kapusa kezdő lesz a német válogatott Dortmundban sorra kerülő, Argentína elleni felkészülési mérkőzésen.

Joachim Löw szövetségi kapitány péntek délután kihirdette az Argentína elleni felkészülési mérkőzésre és az Észtország elleni Eb-selejtező készülő válogatott keretét, melyben helyett kapott Marc-André ter Stegen, az FC Barcelona kapusa és Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa is.

Szeptember elején a német válogatott Neuerrel a kapuban 4-2-es vereséget szenvedett a hollandok elleni Eb-selejtezőn, majd három nappal később Belfastban aratott 2-0-s győzelmet az északírek fölött. A válogatott szünet után ter Stegen elmondta, nem érti miért nem fért a be a nemzeti csapatba még az után sem, hogy Neuer négy gólt kapott a hollandoktól.

Joachim Löwnek meg kell birkóznia a két világklasszis kapus egójával Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Neuer elmondta, hogy ez a viselkedés nem viszi előre a német válogatottat, mire a Barca kapusa csak annyit felelt, hogy az érzéseiről nem tilos beszélnie.

Ezt követően napvilágot láttak olyan hírek is, hogy Neuer a 2020-as Európa-bajnokság után visszavonul a német válogatottól, míg Uli Hoeness, Bayern München elnöke azzal fenyegette meg a szövetséget, hogy ha leváltják Neuert, akkor nem engedik el a Bayern-játékosokat a válogatotthoz.

A harcnak pénteken vetett véget a szövetségi kapitány,

aki a kerethirdetés után elmondta, hogy Ter Stegen lesz a kezdő német válogatott Dortmundban sorra kerülő, Argentína elleni felkészülési mérkőzésen.

Ter Stegen megkapja a lehetőséget az argentinok ellen Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A Barcelona kapusa azonban csak a barátságos meccsen kap lehetőséges, ugyanis Joachim Löwnél továbbra is Neuer számít első számú kapusnak. Ő fog védeni az észtek elleni tallinni Eb-selejtezőn és a jövő nyári Európa-bajnokságon is ő lesz a csapatkapitány.