Vágólapra másolva!
A 20.45-kor Splitben kezdődő Horvátország-Magyarország labdarúgó Eb-selejtező előtt fokozódik a készültség. A horvát hatóságok az összes magyar szurkolót a stadiontól fél kilométerre kialakított karanténba terelték. Innen viszik majd buszokkal az összes magyar szurkolót a Poljud Stadionba.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Splitből.

Egyelőre a média munkatársai sem tudnak bejutni, mert a sajtóközpontot 18.45-kor nyitják meg. Ami a karantént illeti, az egy régi gyárépület mellett van, mutatunk videót róla.

A zárt területet úgy alakították ki, hogy ide horvát szurkoló nem tud bejutni. A magyar drukkerek folyamatosan érkeznek Splitbe. A város előtt az autópályán a rendőrség összegyűjti őket, és egyenesen ide szállítják a vendégszurkolókat. A városból gyalogosan érkezők is itt vannak, majd egységesen indulnak el az 500 méterre lévő stadionba.

Ide terelik a magyar szurkolókat Splitben Forrás: Origo

A képen látható füstöt a magyar szurkolók okozták, akik piros, fehér és zöld görögtüzet gyújtottak meg a karanténban. A horvátok elleni Eb-selejtező 20.45-kor kezdődik, az Origo élő közvetítésben számol be a spliti eseményekről.