Vágólapra másolva!
A tavaly visszavonult Thiago Mottát nem is olyan régen még a pályán követhettük, most viszont már a Serie A-ban dolgozik, és nem is debütálhatott volna emlékezetesebben a Genoa kispadján.

Thiago Motta Brazíliában született, volt brazil válogatott is kétszer, de az olasz válogatottban is szerepelt 30 alkalommal, 2012-ben az Európa-bajnokság döntőjében is játszott.

Thiago Motta 37 évesen bemutatkozhatott vezetőedzőként Forrás: AFP/Martin Bureau

Motta játszott a Barcelonában, az Atlétic Madridban, a Genoában, az Interben, majd a Paris Saint-Germaintől vonult vissza. Nyert spanyol, olasz, francia bajnokságot is, BL-t a Barcával és triplázott az Interrel. Visszavonulása után a PSG U19-es csapatát edzette, majd a héten kinevezte a Genoa Aurelio Andreazzoli helyére.

Szombaton a Genoa a Bresciát fogadta, és nem indult jól Motta első meccse, Tonali fantasztikus gólt szerzett szabadrúgásból.

A szünetben aztán Motta elkezdett cserélni. Beküldte Agudelót, majd az 58. percben Pandevet és a 65. percben Kouamét is.

A Genoa ezután három gólt lőtt és fordított. A 66. percben Agudelo, a 75-ben Kouame, a 79. percben pedig Pandev is betalált.

A Serie A-ban ezt megelőzően nem fordult elő olyan, hogy három cserejátékos is gólt szerezzen. A Genoának ez volt a második győzelme a 9 forduló alatt, Motta első meccsén pedig rögtön el is mozdította a kiesőhelyéről csapatát.