Vágólapra másolva!
Németh Antal U17-es válogatottja a lett csapat 3-0-s legyőzésével folytatta a szereplést a fehéroroszországi Eb-selejtező minitornán. Az első fordulós, fehérorszok elleni 0–0-s döntetlen után a második körben három gólt is szerzett a magyar válogatott.

Az első gólra az 54. percig kellett várni, amikor Németh Dániel egy büntetőt értékesített, két perccel később Kovács Mátyás beadása pattant egy lett játékosról a kapuba, majd a 3–0-s végeredményt szintén tizenegyesből állította be Bakos Zsombor, a hosszabbítás perceiben.

A két találkozón megszerzett négy ponttal a magyar csapat a csoport élén áll, az utolsó mérkőzést Szerbi ellen játssza a magyar csapat október 30-án, szerdán.

"Nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk, nehéz volt feltörni a védelmüket. A találkozó elején nehezen lendültünk játékba. A lettek kontratámadásaira kellett figyelnünk és a fordulás után borzasztó szembe szél is nehezíttette a dolgunkat. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, sikerült vezetést szerezni, majd gyorsan tudtuk növelni előnyünket. Fontos győzelmet arattunk és várjuk a következő találkozót, azt is meg szeretnénk nyerni" – nyilatkozta a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

(MLSZ)