Már most minden bevételi rekordot megdöntött a Serie A vasárnapi rangadója

662361275 fbl TOPSHOTS Horizontal SPORTS FAN STAND FOOTBALL GENERAL VIEW FLAG LOGO ILLUSTRATION
Inter Milan's supporters light flares during the Italian Serie A football match AC Milan Vs Inter Milan on November 20, 2016 at the 'San Siro Stadium' in Milan. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Két nappal a találkozó előtt már biztos, hogy egy legalább egy rekordot átírt a vasárnapi Internazionale–Juventus rangadó. 

A Serie A hat forduló után hibátlan listavezetője a második helyen álló címvédőt fogadja a hetedik fordulóban, és idén még a korábbiaknál is nagyobb figyelem irányul az olasz foci lefontosabb, legnagyobb presztízzsel bíró párharcára, amit nem véletlenül hívnak "Olaszország rangadójának" (derby d'Italia).

Az új idényben legalább annyian kíváncsiak az Interre, mint Ronaldóékra Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

A vezető olasz sportlap a La Gazzetta dello Sport már pénteken közzétette, hogy elkelt 75 ezer jegy, azaz dugig lesz a milánói Giuseppe Meazza (alias San Siro) Stadion (fennmaradó mintegy ötezer hely az ilyen-olyan vendégeké). Ez pedig azt jelenti, hogy csak a jegybevétel 6,5 millió euróra rúg, ami minden korábbi olasz rekordot megdönt, legyen szó hazai bajnokiról, kupameccsről, vagy bármilyen nemzetközi kupamérkőzésről.

Mintegy száz országból lesznek jelen a lelátón (ezt nyilván az online jegyeladási adatokból tudják), ami nem meglepő, ha hozzátesszük, hogy a belépők 20 százaléka külföldön talált gazdára. A szakma is kíváncsi: 500 klub kért vendégjegyet az Intertől.

A Gazzetta írása szerint 40 televíziós társaság több mint 200 országban teszi láthatóvá élőben a találkozót.