Vágólapra másolva!
Vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt az Eb-selejtező 7. fordulójában, így Marco Rossi csapata feljött az E-csoport második helyére. Az azeriek elleni találkozó után a szövetségi kapitány elmondta, nagyon büszke a játékosaira a hozzáállásuk miatt. A győztes gólt szerző Korhut Mihály sajnálja, hogy nem játszhat Walesben, de a góljának így is tud örülni.

„Nagyon nagy nyomás alatt voltam, mert nem sikerült megszereznünk a második gólt, pedig legalább négyszer-ötször betalálhattunk volna. Az utolsó percben jött az egyenlítő gól, de szerencsénk volt, hogy a játékvezető nem adta meg.

– mondta az M4Sport kamerája előtt Marco Rossi, aki visszautalt a szeptemberi szlovákok elleni meccsre, amikor a magyar válogatott vereségéhez egy lesgól is kellett.

A horvátok ellen valami nem volt rendben a fejekben, de most gratulálnom kell a játékosoknak az akaratukért és az erőfeszítéseikért.

A hozzáállásunk nagyon jó volt. Remek volt a letámadásunk, rengeteg labdát szereztünk. Az első harminc percben át sem jöttek a térfelünkre. Sok mindenben fejlődnünk kell. A horvátok elleni meccs után szégyelltem magam, de most nagyon büszke vagyok. Senkit nem szabad lebecsülni. Azerbajdzsánt sem olyan könnyű legyőzni. Lehet, még ők is szerezhetnek pontokat, ami nekünk nagyon kedvezne" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Marco Rossi a meccs előtt még mosolygott, a meccs után roppant feszült volt Fotó: Koncz Márton - Origo

„Nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni, még ha csak egy nullára is. Nagyon szeretem az ilyen pattogós labdákat, szerencsére jól eltaláltam.

Hagytuk, hogy játszanak. A végén volt egy kis szerencsénk, de örülni kell a győzelemnek – mondta az M4Sport kamerája előtt Korhut Mihály, aki több mint 100 kilométer/órás sebességgel lőtt az azeri kapuba.

A horvát-meccs után még tudtuk, hogy van esélyünk kijutni az Európa-bajnokságra.

– folytatta a győztes gól szerzője, aki nem léphet pályára a walesiek elleni sorsdöntő mérkőzésén. -Érzésem szerint nem kellett volna sárga lapot kapnom. Sajnálom, hogy nem játszhatok Walesben, de ez a bíró döntése, el kell fogadnom" – tette hozzá Korhut Mihály.