Vágólapra másolva!
Lionel Messi, a Barcelona argentin klasszisa a TyC Sports argentin tv-csatornának adott interjút, amiben beszélt eddigi pályafutásáról, a videobíróról, és a visszavonulásáról is. Az interjúból a spanyol AS közölt részleteket.

Ha már a hétvégi Clásico elmaradt, Lionel Messi interjút adott, amiben sok témát érintett.

Messi elmondta, szereti a videobírót, de még vannak gyerekbetegségei.

"Jó dolog a VAR, ha jól használják. Nem szeretem, hogy annak ellenére, hogy azért vezették be, hogy a vitákat megszűntesse, ez egyelőre nem mindig sikerül. Végül ugyanúgy a játékvezető hoz döntést, ami nem mindig azon alapul, ami valóban a pályán történt. Nagyon jó dolog, de egyelőre nem jól használják" - mondta Messi, aki szerint túl intenzíven vetette bele magát az edzésbe sérülése és a pihenés után.

Lionel Messi az Inter elleni meccsen Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Olyan keményen edzettem, mintha nem is lett volna pihenő, ezt pedig nem kellett volna. Jött egy visszaesés, majd egy újabb, de ennek már vége. Újra erősnek érzem magam, és szép lassan újra megtalálom a ritmust."

Messi arról is mesélt, mennyit segített neki pályafutása elején a brazil Ronaldinho.

"Ronaldinho nagyon sokat segített, amikor 16-17 évesen bekerültem a Barcelona öltözőjébe, a sok sztár mellé. Segített beilleszkedni, aztán sikerült ellazulnom. A pályán is mindig figyeltem, de nem játszottunk nagyon sokat együtt, jó lett volna, ha több időnk lett volna együtt a pályán.

Messi és Ronaldinho Forrás: AFP/Lluis Gene

Luis Suárezzel öt éve, háromnaponta játszunk együtt, megszoktuk egymást, és szívből játszunk. Hasonló korú gyerekeink vannak, minden napot együtt töltünk, nagyon jó a kapcsolatunk, és folyamatosan erősödik."

Messi szerint viszont nem Suárez, hanem a brazil Ronaldo a legjobb csatár, akit valaha látott.

"Ronaldo egy igazi fenomén volt. Az összes csatár közül, akit láttam, ő volt a legjobb. Elképesztően focizott."

Messi végül a jövőjéről is ejtett pár szót.

"Nem tudom még, mit hoz a jövő, hogy maradok-e. Nehéz elképzelni, hogy elhagyom Barcleonát, de van egy álmom, hogy a Newell's focistája vagyok, de nem tudom, valaha megtörténik-e majd. Családos ember vagyok, és az ő érdekük sokkal fontosabb, mint az én vágyaim" - mondta Messi.