Vágólapra másolva!
Ősi riválisa, a Boca Juniors ellen szerzett kétgólos előnyt a River Plate a Libertadores Kupa magyar idő szerint kedd éjszakai első elődöntőjében. Bravúr kell a Bocától a döntőbe jutáshoz a visszavágón.

250. alkalommal találkozott egymással a két leghíresebb argentin klubcsapat, a River Plate és a Boca Juniors. A labdarúgó Libertadores Kupa elődöntőjének első mérkőzésén 70 000 néző előtt a 7. percben a River egy VAR által megítélt büntetőből szerzett vezetést (Raffael Borré), majd Ignácio Fernández révén a második játékrészben kétgólosra növelte előnyét.

Eseménygazdag mérkőzést hozott a 250. Superclásico Forrás: AFP/Alejandro Pagni

A Boca többször is betalálhatott volna, ám rendre – még az üres kapura is - célt tévesztettek a Daniele De Rossit a keretbe sem nevező vendégek. Sőt a Bocából a 97. percben Nicolás Capaldót kiállították, így emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. A Boca tehát 2-0-s hátrányban várhatja az október 22-i visszavágót. A másik ágon két brazil együttes, a Gremio és a Flamengo küzd azért, hogy ott legyen a chilei Santiagóban a november 23-i fináléban.

A két együttes tavalyi döntőjének második mérkőzését többször el kellett halasztani, miután a Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait. A közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több futballista is rosszul lett.

A visszavágót végül a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadionban rendezték, és 5-3-as összesítéssel a River hódította el a trófeát.