Vágólapra másolva!
A magyar U17-es fociválogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor megtartotta az utolsó edzést az Ausztrália elleni mérkőzés előtt. A csapat jó körülmények között edzett Goianiában egy külvárosi pályán, pedig az időjárás nem volt kegyes. Némi villámlás és mennydörgés közepette készültek a labdarúgók.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Goianiából, Brazíliából.

A magyar válogatott a goianiai Olimpiai Stadionban játszotta le első csoportmérkőzését az U17-es világbajnokságon, amelyen a korosztály rekordbajnoka, az ötszörös vb-győztes Nigéria ellen nem sikerült pontot szerezni (4-2). Szomorkodni azonban nincs idő, ugyanis Preisinger Sándor együttese Ausztrália ellen folytatja a szereplését. A meccs magyar idő szerint szerdán 00.00-kor, azaz éjfélkor kezdődik.

A meccsre viharos edzéssel készült a csapat, méghozzá nem túl kedvező időjárási körülmények között, még villámlott is Goianiában.

Ennek ellenére mindent megtett a szakmai stáb, hogy a lehető legjobb állapotba hozza a játékosokat.

A magyar csapat mindent megtett, hogy a lehető legjobban felkészüljön az ausztrálok ellen Forrás: MLSZ

Az ausztrálok ugyancsak elvesztették az első mérkőzésüket a vb-n, Ecuador legjobbjai ellen kaptak ki 2-1-re, így a továbbjutás szempontjából nagyon fontos lesz, melyik csapat nyeri a mérkőzést.

A magyar szövetségi edző mindenesetre bizakodó,

mint azt az edzést megelőzően elmondta az Origónak. Preisinger nem látja annak a jeleit, hogy a labdarúgók összezuhantak volna a Nigéria elleni vereséget követően.

"Fontos, hogy fejben mindenki rendben legyen. Nem foglalkozunk vele, hogy ki-ki meccset játszunk Ausztrália ellen, csak a győzelem megszerzése lebeg a szemünk előtt. Magyar idő szerint az éjszakai órákban, ami Brazíliában este, még megnézzük az ellenfelünk Ecuador elleni találkozóját, és kielemezzük, mire kell odafigyelnünk az összecsapáson. Úgy érzem, hogy készen áll a csapat a mérkőzésre" – mondta Preisinger Sándor.

Preisinger Sándor szövetségi kapitány bizakodva várja az ausztrálok elleni meccset Forrás: FIFA

A B csoportban egy kör után Nigéria és Ecuador áll az első két helyen három ponttal, míg Ausztrália és Magyarország egyelőre pont nélkül a harmadik és a negyedik. Ausztrália legyőzése azért is különösen fontos lenne,

mert akár csoportharmadikként is tovább lehet jutni

- a 24 csapatos brazíliai tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe -, ám ehhez el kell kezdeni gyűjtögetni a pontokat.

A magyar válogatott tehát szerdán, magyar idő szerint éjfélkor az ausztrálok ellen folytatja szereplését a világbajnokságon.