Vágólapra másolva!
Preisinger Sándor szövetségi kapitány szerint két durva egyéni hiba döntötte el a Nigéria elleni U17-es vb-mérkőzést. Komáromi György lőtte a torna első gólját, de ez is kevés volt a lendületesen játszó afrikai csapat ellen. Nyilatkozatok a vb-meccs után.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Goianiából, Brazíliából.

A magyar játékosok közül elsőként Komáromi György érkezett a vegyes zónába. Komáromi lőtte az egész torna első gólját.

A végén pedig már nem volt erőnk egyenlíteni, a megpattanó szabadrúgásgól után minden elveszett. Nagyon jó érzés, hogy világbajnokságon gólt tudtam szerezni, de sokkal boldogabb lennék, ha a csapat megnyerte volna a meccset. Ami a nigériai csapatot illeti, ők nem leptek meg bennünket szerintem, így készültünk rájuk. Ami talán váratlan volt, hogy a végén is mekkora sebességgel futottak. Az energiánkat teljesen leszívta a második félidőben a folyamatos védekezés. Nagyon sokat kellett hátrafelé futnunk, ehhez nem nagyon vagyunk hozzászokva. Ennek a mérkőzésnek most már vége, innentől kezdve az ausztrálok elleni összecsapásra kell koncentrálnunk" - mondta Komáromi György.

A magyar válogatott védője, Balogh Botond így értékelt: "Csalódottságot érzek. Ha valaki azt mondja, hogy a 75. percben még mi vezetünk Nigéria ellen 2-1-re, és innen kapunk ki 4-2-re, aligha hiszem el mindezt.

Nigéria rengeteget támadott, nem tudtuk a folyamatosan bemozgó embereikkel felvenni a harcot. Lecsúsztunk mindenhonnan, minden párharcból ők jöttek ki győztesen, így nagyon nehéz meccset nyerni egy világbajnokságon."

A magyarok szövetségi kapitánya, Preisinger Sándor nem leplezte csalódottságát. "Nem arról szólt ez a történet, hogy nem bírtuk volna ki a nyomást, mert a nigériai csapat a 79. percig is nyomott bennünket. De a helyzeteikből nem tudtak ziccereket kialakítani.

Nigéria azzal lepett meg, hogy mennyire dinamikusak voltak, ezen a szinten nagyon máshol voltak, mint ahol mi jártunk. Ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, másképp alakul ez a meccs. Nem arról van szó, hogy Nigéria lefocizott bennünket a pályáról és úgy nyertek. Ilyen hibákra gyakorlatilag nem lehetett felkészülni. Szerintem nem voltak megilletődve a játékosok, csak nem volt nálunk annyit a labda, mint amennyit terveztük. A kevés labdaszerzésből pedig nem tudtunk megindulni. Egy meccs elment, maradt kettő, ezeken még össze lehet gyűjteni azokat a pontokat, amelyek a továbbjutáshoz kellenek. Igazán most kell majd megfognunk a fejeket, hogy ne induljunk el arra, amerre nem kellene."

Eredmény, B csoport: Nigéria-Magyarország 4-2 (1-2)
gólszerzők: Tijani (20., 85., az elsőt 11-esből), Ibrahim (79.), Adeniyi (81.), illetve Komáromi (3.), Major (28.)
A magyar csapat összeállítása: Hegyi - Orosz, Balogh, Horváth, László - Kata - Komáromi, Ominger (Posztobányi, a szünetben), Kosznovszky (Zuigéber, 84.), Major (Baráth, 77.) - Németh

A magyar válogatott legközelebb kedden, helyi idő szerint 20.00-kor, magyar idő szerint szerda éjfélkor lép pályára Ausztrália ellen.