Vágólapra másolva!
1994. október 29-én lépett pályára először a Real Madrid felnőtt csapatában Raúl González Blanco. A spanyol legenda több mint 700 mérkőzésen játszott a fővárosiaknál, és több mint 300 alkalommal tudott a kapuba találni. Cristiano Ronaldo előtt is jó kezekben volt a 7-es mez Madridban.

Negyed évszázaddal ezelőtt a Real Zaragoza elleni spanyol bajnoki mérkőzés hajrájában ikonikus pillanatnak lehettünk szemtanúi. A Real Madrid edzője, Jorge Valdano cserére szánta el magát. Az argentin edző a 31 éves csapatkapitány, Emilio Butragueno helyére egy 17 éves és 124 napos fiatal labdarúgót küldött a pályára. A pályára lépő Raúl González lett a klub történetének legfiatalabb pályára lépője.

Raúl González Blanco 25 éve mutatkozott be a Real Madridban Forrás: NurPhoto/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

Raúl rögtön első mérkőzésén gólpasszt adott Ivan Zamoranónak, majd a másodikon megszerezte pályafutása első gólját – stílusosan nevelőegyesülete, az Atlético Madrid ellen.

Ezt a gólt első szezonjában további nyolc követte. Ahogy teltek az évek, Raúl a Real Madrid ikonikus figurája lett, 2003-10 között ő lett a csapat kapitánya is. Raúl 16 éven át volt a felnőtt keret tagja, mialatt pontosan 16 trófeát nyert a csapattal.

A Bajnokok Ligájában 1995-ben szerezte első góljait. Az FTC szurkolói a mai napig nem felejtik el az azon a bizonyos október 18-i estén szerzett mesterhármasát. Raúl legfontosabb góljai azonban mégsem erről a mérkőzésről, hanem a 2000-es Valencia, illetve a 2002-es Bayer Leverkusen elleni BL-döntőkről származnak, melyek hozzásegítették a Realt története nyolcadik, illetve kilencedik győzelmükhöz a sorozatban.

2010-es távozásáig 741 mérkőzésen lépett pályára a spanyol főváros csapatában, ezeken 323 gólt lőtt, amivel a legendás Alfredo Di Stéfano 308 gólos rekordját adta át a múltnak.

Raúl lett a Real Madrid történetének legeredményesebb gólszerzője,

valamint 71 góljával – ebből 66-ot Real-mezben szerezve - a Bajnokok Ligája örökranglistáján is az élre állt. Majd jött Cristiano Ronaldo, és a létező összes rekordot átírta.

Raúl és Ronaldo ketten együtt összesen 773 gólt lőttek (323+450) a Real Madrid színeiben. A klub történetében a 7-es mez mindig is jó kezekben volt. Raymond Kopa (1956-59), Amancio Amaro (1962-76), Juanito (1977-85) és a már említett Butragueno (1985-95) nevét sem kell bemutatni a labdarúgás szerelmeseinek. Most Eden Hazardon a sor, hogy tovább írja a legendás madridi „hetesek" történetét.