Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Perth-ben rendezett minifutball-világbajnokságon kiütéses, 9-0-s sikert aratott a magyar minifutball-válogatott Anglia legjobbjai ellen. A találkozót követően a magyar csapat főszereplői nyilatkoztak az Origónak.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Lajos ezúttal mindennel elégedett volt, és nagyon boldog, hogy a csapat nem kapott gólt Anglia ellen.

Nagy Lajos boldog volt az angolok elleni meccset követően Forrás: Origo

„Két dolog miatt is boldog vagyok. Egyrészt megvan a három pont, kilenc gólt rúgtunk, másrészt pedig sikerült javítani a védekezésen, ami az első mérkőzésen nem volt annyira jó. Minden kérésemet betartották a játékosok, és

talán a jó védekezésnek még jobban örülök, mint a kilenc rúgott gólnak.

Kellett egy kis idő, míg kijött a két csapat közötti különbség. Aki egy kicsit is ért a focihoz, az az első öt-tíz percből is levehette, hogy a játék legtöbb részében jobbak vagyunk. Sokáig szívósan tartották magukat, talán

amelyet most az eredmény is mutat" – mondta a kapitány, aki hozzátette, hogy a két siker után sincs megállás, felkészülnek az afgánok ellen is, mivel szeretne csoportelső lenni a válogatott.

A meccs egyik legjobbja a két gólt szerző Gregus Richárd volt, aki boldogan nyilatkozott a találkozót követően.

Gregus Richárd duplázott Forrás: Origo

„U21-es világbajnokságon már szereztem korábban gólt, a felnőttek között most van alkalmam először bizonyítani. Rögtön a második mérkőzésen kétszer is sikerült betalálnom, ami fantasztikus érzés. Viszont ami

ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat fontos sikert aratott Anglia ellen. Az első félidőben még nem volt igazi a játék, viszont a második játékrészben feljebb tudtunk kapcsolni egy fokozatot,

ennek köszönhetően pedig az ellenfél lelkesedése is alábbhagyott. A vége könnyű győzelem lett, nagyon örülök neki."

„Az első meccsen is nagyon szerettem volna gólt szerezni, akkor

annak ellenére, hogy ezúttal kevesebb olyan helyzetbe tudtam kerülni, ami gólt ígért. Úgy vagyok vele, hogy ameddig nyerünk, addig nem számít, ha nekem például kicsit gyengébben megy a játék. Nagyon jól játszottunk ma, gólt nem kaptunk, viszont kilenc alkalommal bevettük az ellenfél kapuját. Reméljük, hogy a folytatás is hasonló lesz, nekem pedig jönnek majd a gólok" – mondta Barabás Miklós, aki hozzátette, hogy ő hasonló eredményben bízott, de az első félidő után nem reménykedett ekkora különbségű sikerben, mivel akkor meglepte a csapatot Anglia.

Barabás Miklósnak nagyon jól jött a gól Forrás: Origo

„Nagyon szervezettek voltak az első félidőben, sokkal jobban játszottak, mint Afganisztán ellen. A második játékrészben viszont már kijött a két válogatott közötti különbség" – árulta el az angolok ellen betaláló játékos.

A fiatal Seregy Tamás is ünnepelhetett gólt az angolok ellen, aki szerint a második félidőben már nyugodtabban játszott a magyar csapat.

Seregy Tamás is gólt szerzett az Angolok ellen Forrás: Origo

„Megpattanó lövésből sikerült gólt szereznem, de így is nagyon örülök. Őszintén bevallom,

én úgy láttam, ha egyből kaput találok, akkor nem ment volna be.

Nagyon jó passzt kaptam Ladányitól, a talpam sikerült betolnom, majd kicsit magam alól ellőttem, szerencsére bement. Ezért készültünk több hónapon keresztül, hogy így tudjunk bizonyítani a vb-n. Két nappal ezelőtt annyira nem jött ki a lépés, most igen.

Anglia ellen talán még ennél nagyobb arányban is nyerhettünk volna, ha csak a helyzetek számát nézzük.

Az első sorunk ezúttal nem volt annyira hatékony, hiába tette oda mindenki magát, kicsit kapkodós volt a játék, de a második félidőre mindenki megnyugodott a háromgólos előny birtokában, végül pedig nagyon meggyőző különbséggel sikerült nyerni" – árulta el Seregy.

A magyar válogatott legközelebb magyar idő szerint szombaton reggel 7 órakor lép pályára Afganisztán ellen. Az afgánok csütörtökön 9-1-re kaptak ki Szaúd-Arábiától.