Vágólapra másolva!
A magyar kispályás labdarúgó-válogatott a másik csoportmérkőzését is megnyerte az ausztráliai Perth-ben megrendezett minifutball-világbajnokságon. Nagy Lajos csapata a Szaúd-Arábia elleni (4-2) elleni sikert követően Angliát verte magabiztos játékkal 9-0-ra, így hibátlanul vezeti a B csoportot, és már szinte biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés előtti taktikai értekezleten az évszázad mérkőzéseként elhíresült, Anglia elleni 6-3-s magyar siker összefoglalóját vetítette le a játékosoknak. Persze a perth-i arénában nem gyűlt össze 105 ezer néző, mint anno a londoni Wembley Stadionban, de így is nagyon fontos találkozó várt a labdarúgókra. Egy esetleges győzelemmel ugyanis szinte biztosan meg lehetett szerezni a továbbjutást. Még előfurdalhat, hogy három hatpontos csapat lesz a csoportban, de erre nem sok az esély.

Természetesen az Anglia elleni mérkőzést megelőzően is felcsendült a magyar himnusz, amelyet a helyszínen hallgatott végig a maroknyi magyar szurkolótábor is.

A meccs első kisebb helyzetei az angolok előtt adódtak, de szerencsére nem voltak pontosak az ellenfél támadói. A 3. percben megszerezhette volna a vezetést a magyar csapat, de Suscsák Máté hiába támadta le jól az angol kapust, a lábáról a kapu mellé pattant a labda, majd Tornyi Viktor lövését védte Kevin Ashwood. A 8. percben az előző meccsen mesterhármast szerző Ladányi Dávid próbálkozott, de 6 méterről kapu fölé lőtt, majd Sós Márkó távoli próbálkozását védte a kapus.

A 11. percben Sikur Lajosnak is bravúrt kellett bemutatnia, a magyar kapus jól zárta a rövid sarkot. Az ellentámadásból ismét megszerezhette volna a vezetést Nagy Lajos csapata, de a balról beadott labdát a kapu torkából kirúgta az angol védő.

A szögletet követően, a 13. percben viszont már meglett, Horváth Zsolt talált közelről a kapuba.

Egy perccel később jött az újabb magyar gól,

Ladányi Dávid távoli bombájával nem tudott mit kezdeni az angol kapus, így már 2-0 volt az állás.

Ladányi Dávid ismét betalált Forrás: Origo

A magyar játékos ezzel a találattal már négy gólnál járt a vb-n.

A 19. percben Danny Hodgson előtt adódott nagy lehetőség, de három méterről kapu fölé fejelt, majd egy magyar lehetőség is kimaradt. Az angolok nem tudtak mit kezdeni a magyar csapat játékával, az első félidő végén pedig

Seregy Tamás tette fel az i-re a pontot (3-0).

A második játékrés Barabás Miklós szép lövésével kezdődött, de az angol kapus a három kapott gól ellenére is jól védett. A szögletet követően azonban

Sós Markó kapásból lőtt a kapu jobb felső sarkába,

így már 4-0 volt az állás. A 29. percben pedig Barabás passza után

Suscsák Máté is feliratkozott a góllövőlistára (5-0).

De nem állt le a magyar csapat, a 32. percben gyönyörű cselt követően

Fritz Attila lőtt a bal felsőbe (6-0).

Legyőzte Angliát a magyar kispályás fociválogatott Forrás: Origo

A 37. percben pedig jött az újabb magyar találat,

az angol kapust Gregus Richárd támadta le, a lábáról pedig az üres kapuba pattant a labda, így már 7-0 volt az állás, majd nem sokkal később meglőtte a második gólját is a magyar játékos (8-0).

Az utolsó percekben már mindkét csapat a hármas sípszót várta, az angolok képtelenek voltak veszélyt jelenteni a magyar kapura, de így is meglett a kilencedik magyar gól, az 50. percben szép játék végén Barabás Miklós is gólt szerzett.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, B-csoport: Magyarország-Anglia 9-0 (3-0)
Gólszerzők: Gregus R. (2), Horváth Zs. (1.), Ladányi D. (1), Seregy T. (1), Sós M. (1), Suscsák M. (1), Fritz A. (1), Barabás M. (1)

A csoport másik mérkőzésén Szaúd-Arábia 9-1-re verte Afganisztánt.