Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Perthben rendezett világbajnokságon 2-1-re kikapott a magyar minifutball-válogatott Brazília ellen. A találkozót követően a magyar válogatott főszereplői nyilatkoztak az Origónak. Nagy Lajos együttese pénteken Romániával játszik a bronzmérkőzésen. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a vereség ellenére is nagyon büszke a játékosaira, mivel nem sokszor találkozott még életében hasonló küzdeni tudással.

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, iszonyatosan jó játékosok alkotják a brazil válogatottat. Ahogy eddig is, azt a taktikát választottuk, hogy csapatszinten, nagyon kemény munkával megállítjuk az ellenfél rendkívül hatékony támadógépezetét, és amint lehetőségünk van rá, kontrákból, pontrúgásokból megpróbálunk gólokat szerezni. Az első félidőben ez tökéletesen megvalósult, a második játékrészben már egy-két homokszem bekerült a gépezetbe. Viszont

de onnantól kezdve már mindenkinek a holnapi bronzmeccsre kell készülnie. Ahogy a vébé előtt is mondtam, mi éremért jöttünk Ausztráliába."

Nagy Lajos nagyon büszke a játékosaira Forrás: Origo

A válogatott csapatkapitánya, Horváth Zsolt szerint bántó gólokat kaptunk, de a játékos szerint tovább kell lépni, és a pénteki bronzmérkőzésre kell már koncentrálni.

„Valószínűleg kicsit hátrány volt, hogy olyan hamar megszereztük a vezetést, hiába hangzik furán. Onnantól kedve nekik kellett jönni, és folyamatosan arra voltunk kényszerítve, hogy védekezzünk.

Látszott a meccsen, hogy nagyon jó képességű játékosokból áll a brazil válogatott. Sajnos majdnem az egész találkozót végig védekeztük, az előre játékra már nem sok erőnk maradt. Egyénileg jobbak voltak, így abban tudtuk volna megverni őket, amire előzetesen készültünk, hogy csapatként mozgunk, besegítünk egymásnak. Nagyon sokáig működött is, ráadásul az a bosszantó, hogy nem is ezekből kaptuk a gólokat.

Bántó, hogy nem egy az egyben vertek meg minket, hanem két ilyen szerencsétlen szituáció után.

Át kell beszélnünk, meg kell néznünk együtt a meccset. Estefelé ugyanúgy beszélgetnünk, röhögnünk kell együtt. Vannak, akik kicsit szomorúbbak, azokat fel kell húzni."

Mezőfalvi Loránd és Horváth Zsolt dolga lesz, hogy erőt öntsön a fiatalokba Forrás: Origo

A válogatott legrutinosabb játékosa, Mezőfalvi Loránd szerint a rutinosabb játékosok dolga lesz, hogy a pénteki bronzmérkőzésre erőt öntsenek a fiatalabb csapattársakba.

azt a nagyon kevés helyzetünket, ami lehetett volna egy-egy labdaszerzésből, azt meg elrontottuk. Gyengébbek voltunk, mint a korábbi meccseken. Egyénileg nagyon jók voltak, így csak tömörülni tudtunk. Mindent megtettünk, de sajnos ez ma kevés volt. Horváth Zsolttal a mi dolgunk lesz idősebb játékosokként, hogy erőt öntsünk a többiekbe. Úgy érzem, hogy

talán nekünk fájóbb ez a vereség, mert kevesebb van hátra a pályafutásunkból,

míg a fiataloknak reményeink szerint még bőven lesz lehetőségük megmutatni magukat. Holnap bronzmérkőzés, arra kell készülnünk, és mindent megtennünk a sikerért."

A magyar kispályás fociválogatott magyar idő szerint pénteken 11 órakor Romániával találkozik a bronzmérkőzésen.

A románok hosszabbítás után kaptak ki 2-1-re Mexikótól az elődöntőben.