Vágólapra másolva!
A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, így közel 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzését. Akkor az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak a 1-0-ra. A meccset követően az FTC edzője, Szergej Rebrov, a meccs egyik hőse, Dibusz Dénes nyilatkozott, és a CSZKA trénere, Viktor Honcsarenko nyilatkozott. 

A Fradi edzője, Szergej Rebrov szerint mindenki hozzátett a mai sikerhez, aki pályára lépett, legyen szó 95 vagy éppen 10 percről.

Szergej Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője büszke a csapatára Forrás: MTI/Illyés Tibor

de az egész csapat jól játszott, megérdemeltük a sikert. Mondtam a cseréknek, hogy védekezésbe is segítsenek be, de ne felejtsék el, hogy nem gólnélküli döntetlenért jöttünk ide. Isael és Varga is nagyon sokat hozzátett a meccshez, nagyot küzdöttek.

Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani az Európa-ligában, hogy emlékezzenek ránk, a CSZKA már biztosan nem fog elfelejteni minket."

A Ferencváros kapusa, Dubusz Dénes az egészen meccsen hibátlanul védett, a mérkőzést követően pedig boldogan értékelt.

Dibusz Dénes kiválóan védett a CSZKA Moszkva ellen Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

„Tényleg sok dolgom volt, de ezt vártuk. Kicsit hűvös volt, de így legalább végig mozgásban voltam. A viccet félretéve nagyon örülünk neki, hogy sikerült három pontot szerezni. A Ludogorec elleni meccs nem úgy sikerült, de

remélem, hogy ez most fordulópont lesz a csapat életében, és mindenkinek nagy lökést fog adni. Reményeim szerint ebből a sikerből erőt merítve hozzuk majd az ősz hátralévő meccseit.

Tudja mindenki, hogy ilyen csapatok ellen a szerencsére és az extrákra is szükség van. A moszkvaiak élet-halál meccsként fogták fel a mai találkozót, ennek ellenére ziccerrel kezdtünk, majd végig jól zártunk. Talán két ziccerük volt, az egyiket Vlasic mellé rúgta, a másikat védtem, illetve távoli lövésekből veszélyeztettek,

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko úgy fogalmazott, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai.

"A második játékrészben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk" - értékelt Honcsarenko.