Marco Rossi: Bocsánatot kérek a szurkolóktól

split horvát magyar
Hungary's Italian coach Marco Rossi looks on during the Euro 2020 football qualification match between Croatia and Hungary in Split, Croatia on October 10, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nagyon csalódott volt a lefújást követően és a szurkolóktól is bocsánatot kért.

„Szeretnék bocsánatot kérni, mert nagyon sok szurkoló jött ki, nem is tudom, mit mondjak. Benne van a pakliban, hogy kikap a csapat, de nem így. Süllyedő hajónak tűntünk most, aminek én vagyok a kapitánya. Szomorúak vagyunk. Tudtuk, hogy jobbak, mint mi, nem véletlenül voltak vb-döntőben. Tudtuk, hogy itt kikaphatunk, de nem így kellett volna.

Amit ma csináltunk, az nem elfogadható.

Elemeznünk kell a történteket, aztán feltöltődni. Az azeriek barátságos meccset játszottak, nem fáradhattak el túlzottan. Erőt és önbizalmat kell szereznünk vasárnapig, mert az nagyon fontos meccs lesz.

Ha nyerni akarunk, teljesen másképp kell hozzáállnunk, ebben biztos vagyok. A mai vereségben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Négy-öt elképesztő egyéni hibát követtünk el, ráadásul más-más játékosok. Nem emlékszem olyanra, hogy a pályafutásom során ilyen előfordult volna. Nem igazán találom a jelzőket, de valahogy túl kell ezen lépnünk" – mondta csalódottan az M4 Sport kamerái előtt a magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

Marco Rossi a horvátok elleni meccse alatt Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Vida Máté három év után lehetett újra válogatott, de a lefújás után ez sem vigasztalta.

„Szomorú vagyok, nem sokat segít, hogy kezdőként végigjátszhattam a meccset. Sajnálom, hogy így történt, több is lehetett volna ebben a meccsben, meglepetést akartunk szerezni, de az elején megpecsételődött a sorsunk.

Luka Modric és Vida Máté Forrás: AFP/Denis Lovrovic

de van ilyen. Nehéz lesz, de vasárnapra csapatként, együtt fogunk felkészülni, profik vagyunk. A horvátokról beszélünk, pár fokozattal gyorsabbak, mint mi, nem véletlenül vannak a világ élvonalában. A regeneráció után biztos vagyok benne, hogy hosszasan átbeszéljük a történteket. Nem lehet ennyi gólt ajándékozni, egyik góljuk sem kidolgozott helyzet után esett, de egy csapat vagyunk, együtt megpróbáljuk kijavítani a hibákat" – mondta a DAC középpályása.

Willi Orbán már előre tekintett a vasárnapi meccsre.

„Jó tervünk volt, de buta hibákat követtünk el, ezért kaptunk ki. Csalódottak vagyunk, de előre kell tekintenünk, a vasárnapi meccsre, amit muszáj megnyernünk. Sokat hibáztunk, ezért megbüntettek minket, de pozitívnak kell maradnunk, nincs más választásunk" - mondta a lipcsei védő.

A magyar válogatott vasárnap 18.00 órától Azerbajdzsán ellen lép pályára.