Az angol legenda sajnálja, hogy soha nem ütött meg egyetlen bírót sem

Soccer - EURO 1988 - England - Republic of Ireland 0-1 1980er Jahre 80er Jahre Aktion Duell EM EM 1988 EM 88 Endrunde Europameisterschaft Fußball Länderspiel Nationalmannschaft Schuss SPORT SPO Sportarchiv Vorrunde Zweikampf ganze Figur historisch prohist
Soccer - Euro 1988 - England v Republic of Ireland 0-1 - Chris Morris (L, IRL) and Gary Lineker (ENG).
Vágólapra másolva!
Az angol válogatottal 1990-ben vb-elődöntőbe jutó korábbi kiváló angol csatár, Gary Lineker a Guardian brit lapnak árulta el, hogy mi az, amit leginkább sajnál, hogy kimaradt sikerekkel teli karrierjéből. Meglepő választás.

Az 58 éves, korábbi 80-szoros válogatott csatár egész pályafutása során egyetlen sárga lapot sem kapott, és ennek a ténynek az állandó emlegetés már kimondottan bosszantotta karrierje vége felé, árulta el.

Linekerre (jobbra) csak a góljai miatt emlékszünk Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Dpa

"Bárcsak megütöttem volna egy bírót mielőtt visszavonultam – mondta a brit lapnak. – Ahogy haladt előre a karrierem, úgy kapott egyre nagyobb hangsúlyt ez az "egész pályafutása során nem kapott sárga lapot" dolog. De nem voltam szent. Három évet játszottam Spanyolországban (1986 és 1989 között játszott az FC Barcelonával, amelyikkel spanyol kupát és KEK-et nyert - a szerk.), ahol bárki bármiért kaphatott egy sárgát, kész csoda volt, hogy én egyet sem kaptam.

Az 1986-os vébén gólkirályi címet szerző, négy évvel később az angol válogatottal a vb 4. Lineker elmondta, hogy nagyon nyugodt gyerekkora volt Leicesterben, ahol 1978-85 között focizott, és világ életében utálta a veszekedéseket. "Ha csak egy kis esély is mutatkozik valami konfrontációra, már ott sem vagyok. Nem arról van szó, hogy nem tudok kiállni az igazamért, bárkivel hajlandó vagyok vitatkozni, akinek számít a véleménye."

Lineker ritkán jön ki a béketűrésből, és nagyon is versengő fajta. "Mindig is versengő voltam, ambiciózus és nagyon motivált. De különbség van aközött, hogy valaki verseng, vagy dühöng."