Hatalmas a tét az OTP Bank Liga szuperrangadóján

Budapest, 2019. október 19. A ferencvárosi gólszerzőt, Franck Bolit (j2) ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nem unatkoznak a Ferencváros labdarúgói ezekben a napokban. Október 19-én hazai pályán az Újpestet verték meg az NB I-ben, csütörtökön bravúrgyőzelmet arattak Oroszországban a CSZKA Moszkva ellen az Európa-ligában, vasárnap 17.15-től már a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban lesznek a Fehérvár FC vendégei az OTP Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén. A kérdés az, hogy tartani tudja-e a Fradi a remek győzelmi szériáját, vagy a Fehérvár egy győzelemmel előnybe kerül a bajnokságban.

A Mol Fehérvár FC és a Ferencváros eddig 98 alkalommal mérkőzött meg az NB I-ben, 26-szor nyert a a Fehérvár, 44-szer a Fradi és 28 döntetlen született.

A Fradi a Fehérvár elleni meccsel folytathatja a remek sorozatát, de kérdéses, hogy Szergej Rebrov hogyan tudja rotálni a játékosait. Az biztos, hogy két ilyen siker után Dibusz Dénesék nagy önbizalommal lépnek pályára a vasárnapi rangadón.

Dibusz Dénes remekül védett a CSZKA Moszkva ellen Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

Kissé kaotikusan alakult az FTC labdarúgóinak idei OTP Bank Liga-szereplése, hiszen az első két fordulóban elhalasztották a meccseiket, végül a Kaposvár elleni 1-0-s győzelemmel kezdték meg a szezont a harmadik körben. Egy héttel később 4-1-es vereséget szenvedtek Felcsúton, aztán emberhátrányból győzték le a Diósgyőrt 1-0-ra, később 4-0-ra verték a Paksot.

Ezután pótolták a ZTE elleni találkozót, amit a hajrában szerzett gólokkal nyert meg a Fradi, csakúgy, mint a Kisvárda elleni meccset, ahol Leandro késői gólja kellett a győzelemhez. A Honvéd elleni 0-0 után játszotta a csapat a szezon első derbijét, az Újpestet hazai pályán 1-0-ra győzte le a zöld-fehér együttes.

Az FTC jelenleg egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Fehérvár, de a Mezőkövesddel azonos pontszámmal a 2. helyen áll a tabellán.

Leandro góljával nyert a Fradi a Kisvárda ellen Fotó: Mudra László - Origo

Szergej Rebrov a csütörtöki Európa-liga győzelmet követően a Sport TV-nek adott nyilatkozatában már felhívta a játékosainak a figyelmét, hogy nem lehet elkényelmesedni, mert vasárnap nehéz mérkőzés következik a hazai bajnokságban:

"Lépésről lépésre kell továbbra is haladnunk. Azt mondtam a játékosoknak a Moszkva elleni meccs előtt, mutassunk az embereknek valamit, amiről emlékeznek majd a Ferencvárosra a mérkőzés után. Szerintem a CSZKA most már biztosan emlékezni fog ránk.

Ha nyerünk, akkor lépéselőnybe kerülünk a MOL Fehérvárral szemben, de egy vereség esetén ponthátrányba kerülünk a bajnoki címért folytatott harcban" - nyilatkozta az ukrán szakember a CSZKA Moszkva elleni meccset követően.

Rebrovnak rövid ideje volt a csapatát felkészíteni a Fehérvár ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás

Dibusz Dénes már a moszkvai El-mérkőzés után az Origónak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy nagyon oda kell figyelniük a vasárnapi mérkőzésre:

„Tudjuk, hogy áll az El-csoport, el is lehet játszani a továbbjutás gondolatával, de most elsősorban a vasárnapi, Fehérvár elleni meccsel kell foglalkoznunk.

Sok kritikát kaptunk az Újpest elleni meccs után, éreztük, hogy nem volt olyan a játék, de az eredményre büszkék lehetünk, a CSZKA elleniből pedig kihoztuk a maximumot. Az, hogy a védelem változik előttem, nem jelent gondot, az Újpest ellen is így álltunk fel. Akik lehetőséget kaptak, tudtak élni vele, de ez egészséges konkurencia, ami a csapat hasznára van" - nyilatkozta a parádézó Dibusz a moszkvai meccset követően.

A Mol Fehérvár FC jelenleg vezeti az OTP Bank Ligát 22 ponttal, de egy meccsel többet játszott, mint a 19 pontos Ferencváros.

Vesztett pontok tekintetében a két csapat azonos mutatóval áll.

Marko Nikolics csapata az első hat meccsét megnyerte a bajnokságban. Sorozatban a Kaposvárt, a Puskás Akadémiát, a Diósgyőrt, a Paksot, a Kisvárdát és a Honvédot verte meg a Fehérvár. A hetedik fordulóban nagy meglepetésre az Újpest 2-0-ra tudott győzni Székesfehérváron. Azon a meccsen a csapat egyik alapembere, Huszti Szabolcs súlyos sérülést szenvedett, ami miatt hosszabb kihagyásra kényszerül. A Fehérvár a Debrecen ellen javított a nyolcadik fordulóban, de egy héttel ezelőtt a Mezköved otthonában csak 0-0-t játszott a tavalyi ezüstérmes.

Kovács István jó játékára szüksége lesz a Fehérvárnak Forrás: molfehervarfc.hu

Marko Nikolics a molfehervarfc.hu-nak nyilatkozott a vasárnapi találkozóról:

"A Fradi egy kiváló csapat, amely mögött egy hatalmas szurkolótábor áll. Sok légiós és remek magyar válogatott futballisták alkotják az együttest, ez az erősségük. Csapatként és egyénileg is erős a Ferencváros.

Úgy gondolom, hogy a két legjobb magyar csapat találkozik vasárnap.

Előny számunkra a Fradi nemzetközi szerepléséből fakadó fáradtság, de tavaly mi a Chelsea elleni meccs után le tudtuk őket győzni hazai pályán, szóval nem tudni, hogy a CSZKA elleni győzelem után milyen formában lépnek pályára vasárnap. Szerencsésnek kell lennünk, de mindig az a csapat szerencsés, amely megdolgozik érte. Nem írnám alá a döntetlen, győzni akarunk vasárnap" - mondta Nikolics.

Marko Nikolics szerint a két legjobb magyar csapat találkozik vasárnap Forrás: www.molfehervarfc.hu (Székelyhidi Balázs)

Futács Márkó, a fehérváriak csatára az M1 csatorna riporterének osztotta meg a gondolatait a meccs előtt:

"Rendkívül motivált lesz mindkét csapat, hatalmas a tét, úgy tudom, hogy az összes jegy elkelt a meccsre. Nem bízhatunk abban, hogy a Fradi fáradt lesz az El-meccset követően, hiszen a győzelem óriási lökést adhatott a játékosoknak. Sok a sérültünk, de a rendelkezésre álló játékosokkal kell megszereznünk a győzelmet. Nem ezen a meccsen fog eldőlni a bajnoki cím, de a győztes egy lépéssel közelebb kerülhet hozzá" - mondta Futács.

Futács góljaira nagy szüksége lenne a Fehérvárnak Forrás: Adam Cuhorka/molvidi.hu

A Fehérvár játékosa, Hangya Szilveszter is megszólalt a klub honlapjának a csapat Ferencváros elleni felkészülésével kapcsolatban.

A Vidi színeiben még nem léptem pályára a Fradi ellen, de ha most lehetőséget kapok, akkor sem fogok különösebben izgulni, hiszen korábban, a Vasassal is sikerült legyőznünk őket. Remélem, Székesfehérváron is átélhetem ezt az élményt. Rengeteg szurkoló lesz kíváncsi az összecsapásra, de ez legfeljebb a Ferencvárosra rakhat nyomást, hiszen mi a saját közönségünk előtt játszhatunk, hazai pályán" - nyilatkozta Hangya Szilveszter.

A MOL Fehérvár FC-Ferencváros OTP Bank Liga mérkőzést vasárnap 17.15-től rendezik. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.