Vágólapra másolva!
Nem véletlenül fogalmazott úgy Preisinger Sándor, a magyar U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy nagy hiányérzet maradt benne az Ausztrália ellen 2-2-re végződött világbajnoki csoportmeccs után Goianiában. A magyar csapat 2-0-ra vezetett, majd 2 perc alatt két gólt kapott. A továbbjutás még meglehet, de ahhoz ennél sokkal jobb teljesítmény kell pénteken Ecuador ellen.

A találkozó után először az a Buna Gábor nyilatkozott, akinek a kezén megpattanó labda miatt fújta be a VAR az ausztrálok tizenegyesét.

"Csalódott vagyok. 2-0-ra vezettünk, ebből sikerült döntetlenre kihozni ezt a mérkőzést. Nem lehetünk elégedettek.

A második félidőben nem tudtuk birtokolni a labdát, az ausztrálok folyamatosan nyomtak, ebbe bele is haltunk egy kicsit. A második meccs, amelyet előnyből vesztünk el, borzasztó érzés ez. Ez egy világbajnokság, ahol könyörtelenül megbüntetik a hibákat. A félidőben azt kérte a kapitány, hogy folytassunk mindent úgy, de nem tudtuk ezt megtenni."

Az első magyar gólt Baráth Péter fejelte. Ő így vélekedett: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Helyzeteink voltak, két góllal vezettünk. Az első félidő hajrájában nagyobb tempóra kapcsolt az ausztrál csapat, amelyet a második félidő elején még fokozni is tudott. Benyomtak bennünket a kapunk elé. A második félidőben elfáradtunk, a mozgásaink nem jöttek úgy, ahogy kell.

Nagyon dühítő, ami történt. Ezen a vb-n már csak jó csapatok vannak, ezért is sajnálom, hogy elszórjuk a pontokat."

Hegyi Krisztián, a magyar válogatott kapusa: "Nehéz mit mondani, vezettünk, kiengedtük a kezünkből a meccset. Ausztrália a második félidőben nagyon nyomott, ezzel együtt sem kellett volna a vezetés után döntetlenre adni ezt a mérkőzést.

Fogalmam sincs, miért nem tudjuk megtartani az előnyt.

Most tisztességesen fel kell készülni Ecuador ellen, és megpróbálni a továbbjutást elérni."

Preisinger Sándor szövetségi kapitány:

Százszor elmondom, hogy kellene ezt megoldani, ennek ellenére mégis megtörténik mindez. A csapat kihajtotta magát becsülettel. Kezünkben volt a meccs. Ez a különbség egy világbajnokság és más események között. Itt folyamatos nyomás van, amire nagyon nehéz felkészülni. Óriási az iram, folyamatos koncentráció kell. Itt mindkét csapat elfáradt, de ezt túl kellene élni valahogy. Ez a nemzetközi szint. Megint rúgtunk két gólt, aztán 2-1-nél bután kinyílunk, félpályán át vezetik ránk a labdát, aztán berúgják. Az utolsó meccsen győzelmi kényszer van rajtunk. Ha azt meg tudjuk csinálni, akkor azt mondom, tisztességesen szerepeltünk, ha nem, akkor maradt a helytállás, ami engem nem elégít ki.

Elég nagy hiányérzet van most bennem."

U17-es labdarúgó-vb, 2. forduló, B csoport: Magyarország-Ausztrália 2-2 (2-0)
gól: Baráth (14.), Zuigéber (20., 11-esből), illetve Botic (69., 11-esből), Watts (74.)

A magyar csapat összeállítása: Hegyi - Buna, Balogh, Horváth, László - Posztobányi (Kosznovszky, 79.), Kata, Baráth - Zuigéber (Major, 29.), Mester (Ominger, 73.), Németh