Vágólapra másolva!
A legendás Öresund-hídon kell csak átkelnie az FC Köbenhavn labdarúgócsapatának csütörtök este, hogy az Európa-ligában megmérkőzzön a svéd FF Malmö csapatával. Nincs még egy olyan párosítás az Európa-ligában, ahol összesen 44 km-t kell utaznia az egyik, vagy a másik csapatnak azért, hogy pályára léphessen. 

A nagy meccsre a B-csoportban kerül sor, itt szerepel még a svájci Lugano és az ukrán Dinamo Kijev is. Mi most azonban nem rájuk, hanem a svéd és a dán csapat vélhetően öldöklő küzdelmére figyelünk. Egy biztos, ez az az Európa-liga meccs, amely előtt

a dán játékosok nyugodtan alhattak volna otthon, saját ágyukban is.

Hogy ezt mégsem tehették meg, annak egyszerű az oka: az UEFA szabályai szerint a vendégcsapatnak 24 órával a kezdés előtt kötelező megjelennie a mérkőzés színhelyén. Az edzőnek és egy játékosnak ott kell lenni a semmitmondó közhelyekkel teli sajtótájékoztatón, a technikai vezetőnek le kell adni az útleveleket.

A legendás Öresund-híd. Itt kelt át az FC Köbenhavn csapata a csütörtök esti El-meccsre utazva Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

Így aztán hiába a mindössze 44 km-es távolság (ez Budapest és Velencefürdő távolságának felel meg), az FC Köbenhavn már szerda délután buszra szállt és átment a híres-nevezetes, filmsorozatot is megihlető Öresund-hídon.

Ami a meccset illeti, a csoportban az első fordulóban a dánok 1-0-ra verték a Luganót, a Kijev ugyancsak 1-0-ra a Malmöt. A csütörtök esti mérkőzés jelentőségét növeli, hogy a két együttes legutóbb 14 éve, 2005-ben találkozott egymással tétmérkőzésen.

Óriási hangulat lesz csütörtökön este Malmöben a Köbenhavn elleni Európa-liga meccsen Forrás: Aftonbladet


Anno a Király Kupának nevezett sorozatban csapott össze egymással a két skandináv csapat. Ráadásul azon a meccsen óriási botrány tört ki, mert a svéd és a dán együttes huligánjai összeverekedtek. Nem véletlenül várja a svéd rendőrség fokozott készültséggel a csütörtök esti összecsapást.