Már gyűjtheti a Fradi a plusz UEFA-együtthatókat

Budapest, 2019. október 19. A ferencvárosi gólszerzőt, Franck Bolit (j2) ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. október 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Mostantól minden megszerzett El-ponttal növeli a Fradi az UEFA-együtthatóját.

Sokak számára nem teljesen érthető az UEFA-együtthatók rendszere. A Ferencváros számára az Európa-liga csoportkörébe jutás azt jelentette, hogy 3 pontot kapott a korábbi négy év másik 3 pontjához. Ez a 3 pont garantált volt akkor is a csapat számára, ha egy pontot sem szerezett volna a csoportkörben. Ennél többet viszont csak akkor szerezhetett a Fradi, ha egy győzelemnél (2 pontot ér) és egy döntetlennél (1 pontot) többet ér el, azaz mostantól minden El-meccsel, amelyen pontot szerez az együttes, növeli a csapat az UEFA-együtthatóját.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Jó tudni, hogy a nyáron a svéd bajnok 5.5-ös koefficienssel kiemelt volt a Bajnokok Ligája selejtező első körében, a magyar bajnoknak ennél már több van, de közel sem biztos, hogy ennyi jövő nyáron is elég lesz a kiemeléshez. Ahhoz, hogy a második körben kiemelt legyen majd valamikor a Ferencváros, a következő 4 évben még kétszer csoportkörbe kellene jutnia.