Visszavonult az Eb-ezüstérmes Juventus-legenda

Juventus v AS Roma - Italian Serie A Matteo Bottanelli SPORT PRESS PHOTO Sportpressphoto FOOTBALL Soccer Calcio Serie A 2018 2019 22/12/2018 Juventus Stadium Turin Italy Juventus GYPSY
Ex Juventus midfielder Claudio Marchisio says hello to Juventus supporters before the Serie A football match n.17 JUVENTUS - ROMA on 22/12/2018 at the Allianz Stadium in Turin, Italy.(Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Némileg váratlanul bejelentette visszavonulását Claudio Marchisio, aki tizennégy éves profi pályafutása szinte egészét a Juventusban töltötte.

A Juventusszal hétszeres olasz bajnok, kétszeres BL-ezüstérmes, a válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes játékos csapatnélküliként vonult vissza. Utolsó klubja az orosz bajnok Zenit Szentpétervár volt, ahol 2018 szeptembere és 2019. július 1. között mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára. A visszavonulását a közösségi oldalán jelentette be, és abban indokolta meg a döntését.

"Megígértem annak a kisfiúnak, aki egykor arról álmodott, hogy futballista lesz, hogy addig fogok játszani, amíg örömet jelent számomra, hogy pályára léphetek. De a szívem azt mondja, hogy megszegtem ezt az ígéretet. Itt a vége, de köszönetet kell mondjak az álomnak, ami annyi erőt és boldogságot adott" – írta.

A Torinóban született futballista 1993-tól 2005-ig a Juventus ificsapatában focizott, majd 2006-ban már az első keret tagjaként ünnepelhetett bajnoki címet. A következő idényt a bundabotrány miatt a Serie B-ben töltötte a klub és Marchisio is, a következő szezont pedig kölcsönben az élvonalbeli Empoliban húzta le. Egészen 2018-ig ez volt az egyetlen idénye, amikor nem a torinói csapatban játszott. 2018. augusztus 17-én közös megegyezéssel szerződést bontott a Juventusszal és a Zenitbe igazolt, ahonnan 2019. július 1-jén hasonló módon távozott.